perjantai 13. joulukuuta 2019

Barrel Runner – Founders Brewing Co.

Tässä toinen olutarvio arkistojen kätköistä. Tämä maisteltu 17.6.2019.Kesä jo pitkällä eikä ole saanut aikaiseksi olutarvioita. Hyviä oluita on kyllä tullut maisteltua. Jatkan tässä kellarin tyhjennystä jäljellä on oikeastaan enää kypsyttelyoluita. Tällä kertaa lasiin kaatui Foundersin Barrel Aged -sarjan Barrel Runner Mosaic-Hopped Ale aged in Rum Barrels. Kyseessä on siis 11,1 % Mosaic humalalla humaloitu Ale, joka on kypsytetty rommitynnyreissä.

Barrel Runner on väriltään pihkan väristä. Olis ollut ihan kirkasta, mutta keikahti ihan pohjaa myöten, joten nyt mukana leijuu pieniä hippusia. Pinnalle kertyy kaunis kerros vitivalkoista kuohkeaa vaahtoa.

Tuoksussa selkeästi rommia. Myös vaniljaa ja kookosta. Tästä tulee vähän Piña Colada.

Maussa rommi on myös läsnä selkeästi, mutta ei dominoivasti. Miellyttävä keksinen maltaisuus sekä pieni vanilja löytyy mausta. Hitunen myös Mosaicin aromeita pääsee esiin. Ei maku osastoltaan pääse  aromien tasolle.

Suutuntuma on pehmeä ja hitusen alkoholinen. Sitten välillä esiin tulee jotain tympeämpää.

Kokonaisuutena ihan maistuva tynnyri Ale, mutta ei tässä kaikki osu kohdilleen. Ehkäpä tämä ei ole myöskään paras helleillan juoma. Itselleni tämä toimisi paremmin esimerkiksi viilenevään syysiltaan. Kertaalleen tämä olen juonut, mutta ehkäpä ei tule enää lisää ostettua. Ainakaan Alkon hinnoilla.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Founders Brewing Co.
Tyyli: Barrel Aged Strong Ale
Maa: Yhdysvallat
Humalat:  Mosaic
Alkoholi: 11,1 %
Muuta: Kypystetty rommitynnyreissä
Mistä: Tilattu netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti