keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hsss! WHITE Knight is having a BEER – Iso-Kallan Panimo

Docventures dokkari tuli taas tänään ja oluthan siinä oli ohessa otettava mieltä tasaamaan. Sen verran hämmentävän aiheen parissa The Red Chapelin parissa jälleen liikuttiin. Käsittämätön absurdinistinen valtio. Miten tuommoista voi oikeasti olla olemassa?!? 

No, Sipilän puheen jätin muilla ja kaivoin jääkaapista lasiin Iso-Kallan Panimolta saadun Hsss! WHITE Knight is having a BEER oluen. Kyseessä on Witbier tyylilajia edustava kauppavahvuinen olut, joka on jatkoa Alkovahvuiselle Rescue-a-Blondelle. Ensimmäistä löytynee myös joistain kaupoista, mutta jälkimmäistä vain baareista. Näiden kahden vehnäoluen lisäksi samaan sarjaan on ilmeisesti luvassa kolmaskin variaatio, näin kuulin huhuna.

WHITE BEER on toistaiseksi jakelussa ja korvannut viime kevääseen saakka saatavilla olleen Savo Wheat Beerin. Se on siis toistaiseksi tauolla tuotannosta.

Väriltään WHITE BEER on oljenkeltaista ja hivenen sameaa, kun ottaa pohjat mukaan. Muuten aivan kirkasta. Vaahtokruunu jäi vain vajaan sentin paksuiseksi.

Tuoksussa on viljaisuutta, hentoa yrttisyyttä ja pehmeää hiivaisuutta. Myös kevyttä mausteisuutta. Lienee korianterista peräisin.

Maku on kuivan vehnäinen ja kevyen mausteinen. Jälkimaun puolella tulee vähän tympeää jauhoisuutta, appelsiinista sitrusta ja kevyttä humaloiden katkeruutta.

Suutuntuma on pääosin kevyt ja pehmeä, mutta jälkimaussa tulee kuivuutta ja hieman kumimaista katkeruutta.

Kokonaisuutena WHITE BEER ihan kelpo Witbier, joka on ehkä parhaimmillaan janojuomana. Ei nouse kuitenkaan suosikkeihin tästä tyylilajista.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä:  33/50 

Speksit:
Panimo: Iso-Kallan Panimo
Tyyli: Witbier
Maa: Suomi
Katkerot: 18 IBU
Kantavierre: 12,5%
Maltaat:  Pilsner ja Munich, vehnä- ja kaurahiutaleet
Humalat: Perle
Alkoholi: 4,6 %
Muuta: Korianteri ja appelsiininkuori
Mistä: Sain maistiaispullon panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti