maanantai 21. syyskuuta 2015

Stadin Imperial Porter – Stadin Panimo

Oho... Olin kirjoitellut tätä jo toissa viikolla Docventuresin jälkeen, mutta en ollut muistanut julkaista tätä, kun kuva oli vain jäänyt lisäämättä. Joten hieman myöhässä tulee. Ajattelin kuitenkin julkaista, kun kerta olin arvionkin kirjoittanut. Niin ja tulipahan siitä viime viikonloppuna piipahdettua maistamassa useampi StaPan olut heidän Panimobaarissaan. Myös eilen StaPa nousi somessa puheenaiheeksi American Lagerin tölkkiversiolla, kun Reittausblogin Harri julkaisi vahvat epäilynsä Olvin osuudesta tuotantoketjussa. Melkoinen hässäkkä tämän ympärille nousi.

No tänään epäilyt varmistettii todeksi sekä StaPAn että Olvin toimesta. Olisihan tuo ollut kiva kertoa etukäteen, mutta hyvää tuo tölkkiversio minusta oli. Pitänee tehdä rinnakkaismaisto jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin tämä arvio...

Stadin Imperiaali Porter on väriltään tumman punaruskeaa. Valoa vasten punaisuus korostuu. Hieman Cokis mieleyhtymä väristä. Pinnalle kertyy puolen sentin paksuinen vaaleanruskea vaahtokerros.

Tuoksu on lakritsinen, paahteisen maltainen sekä hennon savuinen. Joku mieleyhtymä tuli havuiseen metsään ja tuoreeseen sateen jälkeiseen metsäsieneen. Tuoksuprofiili paranee lämmetessään.

Maku on lakritsinen, yrttinen, hieman yskänlääkemäinen, kevyen kahvinen. Makujen sävyt ovat tummia ja täyteläisiä. Makeutta on myös mukana. Jälkimaussa reilusti paahteisuutta ja maltilliset havuiset katkerot. Jostakin hiipii taas metsäsieni assosiaatio – ei, se on enemmän herkkusieni... Alkoholiprosentit ei puske juurikaan läpi.

Suutuntuma on täyteläinen, pehmeä ja tasapainoinen. Jälkimaussa suutuntumaan tulee terävämpää särmää ja katkeroja.

Kokonaisuuten ihan mukava ja maanläheinen Imperial Porter. Ei mitenkään tajuntaa räjäytä. Tämän kannattaa antaa hieman lämmetä, jotta aromit pääsee paremmin esille. Tätä oli oikein mukava nauttia Docventuresin CITIZENFOUR dokumenttia katsellessa. Joka on muuten dokumentti, jonka jokaisen kannattaisi katsoa. Vink, Vink.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Stadin Panimo
Tyyli: Imperial Porter
Maa: Suomi
Väri: 121 EBC
Katkerot: 36,6 EBU
Kantavierre: 19,6°
Maltaat:  Pilsner-, karamelli- ja suklaamaltaat sekä tummat maltaat
Humalat:  Polaris
Alkoholi: 9,5 %
Muuta: Kuului Alkon vuoden 2015 kevään käsityöläisoluet valikoimaan.
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti