perjantai 11. marraskuuta 2016

Susanna's Housewarming Saison – Humalove

Tänään arviossa Humaloven Susanna's Housewarming Saison. Kyseessä on mangolla höystetty saison. Humalovelta olen pari olutta maistanut viime vuoden Olut Expossa ja ihan hyvä fiilis panimosta on jäänyt, joten tämän panimon oluet kiinnostaa kovasti. Tämä arviossa olevan oluen olen jo kertaalleen maistellut reilu kuukausi sitten, mutta kun sain toisen pullon kaverilta tuliaiseksi, niin ajattelin kirjoitella tästä arvioinkin.

Susanna's Housewarming Saison väriltään kauniin meripihkan värinen. Valkeaa vaahtoa muodostuu melko niukasti, mutta se on pitkäikäinen.

Tuoksussa mangoa, toffeeta ja hieman raparperia. Hyvin raikas tuoksu. Pieni häivähdys hiivaakin.

Maussa tulee alussa mangoa ja pehmeää mallasta. Jälkimakuun puskeutuu hieman pihkaisia katkeroja, jotka jää pyörimään limakalvoille. Maku on kuitenkin hieman suoraviivainen.

Suutuntuma on raikas, hieman katkeroinen ja kuiva. Toissapäivänä maistelin Boulevard Breweryn Tank 7 Farmhouse Alen, jossa oli aivan hiukean hieno pehmeys, joten en osaa olla nyt vertaamatta tätä nyt siihen.

Kokonaisuutena maukas ja raikas saison, jossa mango maistuu mukavasti. Suoraviivaisuus, suutuntumaa terävöittävät pihkaiset katketerot sekä hienoinen hiivaisuus häiritsivät hieman. Maistelin  tämän ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten ja muistelin hieman paremmaksi, mutta silti ihan kelpo Saison. Ei tule kuitenkaan ostettua toiste.

En ole pitkiin aikoihin laittanut liitteeksi mitään musiikkia, mutta nyt olisi taas aika. Pari viikkoa sitten istahdimme tämän oluen minulle antaneen kaverini, Sepon kanssa kuuntelemaan Leonard Cohenin uusimman levyn ja nauttimaan pullon Rodenbachin Caractère Rougen. Silloin puhuimme siitä, miten hienon uran tämä laulaja ja lauluntekijä on tehnyt ja ihmettelimme, kuinka hän jaksaa vielä keikkalla. Maailma on menettänyt tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hienoja taiteilijoita ja tänään sitten uutisoitiin yhden mestarin liittyneen tähän legendojen joukkoon, kun herra Cohen nukkui pois. Nostan maljan Leonard Cohenin muistolle ja laitan tähän kauniin liveversion tunteikkaasta Hallelujah-biisistä. Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Humalove
Tyyli: Saison
Maa: Suomi (pantu Belgiassa)
Väri: 29,1 EBC
Katkerot: 21 EBU
Kantavierre: 14,9 °P
Maltaat: ohra- ja vehnämallas
Alkoholi: 7,0 %
Muuta: Mukana mangoa
Mistä: Kaverini Seppo toi tuliaisiksi, kun maistelimme taannon Brooklynin Local 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti