lauantai 13. syyskuuta 2014

Schneider Weisse TAP 6 Unser Aventinus – Weisses Bräuhaus G. Schneider & Sohn

Pulled Pork purilaista on tehnyt mieli jo viikon päivät. Asiahan oli saatava ratkaistua, joten ostin kilon verran porsaan lapaa, jonka laittelin marinoitumaan huomista varten. Marinadiin halusin laittaa olutta ja kaivelin kaapista jotain siihen sopivaa. Olisin halunnut tummaa lageria laittaa, muttei sattunut nyt jääkaapissa olemaan, joten päädyin valitsemaan Schneider Weisse TAP 6 Unser Aventinusksen, joka on tumma vehnä olut. Tässä on myös hieman makeutta, joten se sopinee hyvin marinadin muuhun makeuteen. Samalla tarjoutui mahdollisuus reitata tämä.

Schneider Weisse TAP 6 Unser Aventinus on väriltään tumman ruskeaa ja hieman sameaa. Vaalean ruskeaa vaahtoa kertyy reilusti pinnalle kaadettaessa, mutta se laskeaa nopeasti.

Tuoksussa makeutta vähän maltaisuutta ja kuivattua taatelia Myös yrittisyyttä löytyy. Fenkolia ja  rusinaa.

Maku on pehmeän maltainen. Siitä löytyy hieman kotikaljamaista makeutta, mutta tuhdimmalla makumaailmalla. Myös yrttisyyttä, lakritsia ja banaaniakin. Hieman lämmettyään banaanisuus voimistuu, joten ehtaa vehnää lämmöllä.

Suutuntuma on pehmeä ja lämmittävä. Tämä johtunee prosenteista, mutta alkoholi ei maistu onneksi.

Kokonaisuuten miellyttävä olut. Vähä tuhdimpi vehnä syysiltoja lämmittämään. Oikein maukasta.

Koska possulla lähdettiin liikenteeseen niin lopetetaankin possuilla. Musakaveriksi levylautaselle kun lätkäisee Black Sabbathin War Pigsin, niin hommahan alkaapi olemaan ihan kohillaan.



Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Weisses Bräuhaus G. Schneider und Sohn
Tyyli: Weizenbock
Maa: Saksa
Katkerot: 16 IBU
Kantavierre: 18,5°
Maltaat:  50% vehnämaltaita ja 50% ohramaltaita Kelheimin alueelta.
Humalat:  Hallertauer Tradition ja Magnum
Alkoholi: 8,2 %
Mistä: Tilattu saksalaisesta gourmondo.de nettikaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti