maanantai 21. elokuuta 2017

Sour Head Apricot – Cool Head Brew

Tällä kertaa arviossa Cool Head Brewin Sour Head Apricot. Panimo ei ole itselleni hirveän tuttu, vaikka pari Alkon valikoimassa olutta onkin jo tullut maistettua. Panimo pitää paikkaansa Tuusulassa kartan mukaan ihan Maku Brewingin tilojen läheisyydessä.

Sour Head Apricot on aprikoosilla maustettu Berliner Weiße. Ilmeisesti samaan pohjaan on tehty muillakin hedelmillä maustettuja versioita. Tässä Sour Head sarjassa on ainakin passion hedelmällä ja inkiväärillä maustetut versiot saatavillla

Sour Head Apricot on väriltään vaalean, hieman harmahtavan okran värinen ja samea. Vaahdon muodostus on melkoista, sillä en saa kaadetta koko tölkkiä kerralla lasiin, kun jo vitivalkoinen kuohkea vaahtokruunu kipuaa lasin reunan yli.

Tuoksussa raikasta ja happaman kirpeää hedelmää, ehkäpä juurikin sitä aptrikoosia, ja kukkaisuutta. Myös joku jännä vivahde mistä en saa kiinni. Ei kuitenkaan huonolla tavalla.

Maussa tulee ensimmäisellä hörpyllä hapanta ja kirpeää hedelmää. Melko voimakkaastikin. Toisessa hörppyssä tasoittuu hyökkäävin happamuus ja kirpeäys. Hedelmän takaa tulee esiin maltaisuutta, jolloin tämän tunnistaa mallastuotteeksi. Jälkimaussa hapanta kuivattua hedelmää 

Suutuntuma on raikas ja kevyt. 

Kerrassaan miellyttävä janonsammuttaja. oikeastaan kokonaisvaikutelmaltaan miellyttävämpi kuin mikään osa-alue yksinään. Tämmöisen juo oikein miellään ja sopisi kivasti helteiseen keliin virkistämään. 

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50 

Speksit:
Panimo: Cool Head Brew
Tyyli: Berliner Weiße
Maa: Suomi
Alkoholi: 4 %
Muuta: Aprikoosia
Mistä: Olutkauppa Pien, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti