tiistai 29. maaliskuuta 2016

Foil Hat B Weisse – Suomenlinnan Panimo

Tällä kertaa maistelussa jälleen yksi tämän vuoden Alkon käsityöläisoluista. Suomenlinnan Panimon Foil Hat B Weisse oli yksi ennakkoon kiinnostavimmista oluista. Berliner Weisse ei ole kovinkaan yleinen tyylisuunta täällä päin ja vielä vähemmän monopolin hyllyllä. Hirveästi en ole päässyt itse tähän tyylilajiin tutustumaan, joten tilaisuuteen on tarjouduttava, kun semmoinen on tarjolla. Tämä oli siis pakkohankinta – olkoonkin, ettei ollut tyylipuhtain lajinsa edustaja.

Foil Hat on väriltään mehumaisen kirkkaan punainen. Pinnalle kertyy noin puoli sentti vitivalkoista vaahtoa. Sinällään aika herkullisen näköinen, mutta olut ei tästä tulisi mieleen. Ennemminkin joku makusiideri. Mutta ei anneta sen häiritä. Jano heräsi ainakin.

Tuoksu hieman hapan ja hienostuneen mustaherukkainen. Joku tallinen vivahde tässä myös on.

Maku on jännä ja miedohkokin. Marjaisan hapan ja raikas. Mustaherukan maku ei ole kuitenkaan vahva. Jotenkin maku tuo mieleen laimean Jälkimakuun tulee selkeä mallasta, josta tämän olueksi myös tunnistaa.

Suutuntuma on hapan ja kuiva.

Kokonaisuutena Foil Hat on maltillisesti hapan ja maultaan miellyttävä Berliner Weisse. Kokenein tämän tyylilajin asiantuntija en ole, mutta omaan mieleeni tämä on ihan kelvollinen kesäinen juoma. Tämä menis mukavasti kesähelteellä janon sammuttajana. Pullollinen kuitenkin riittää yhteen kertaan.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Suomenlinnan Panimo
Tyyli: Berliner Weisse
Maa: Suomi
Väri: 18,3 EBC
Katkerot: 33,3 EBU
Kantavierre: 12,3 °P
Alkoholi: 4,9 %
Muuta: Mustaherukka
Mistä: Keskustan Alko, Kuopio

2 kommenttia:

  1. En tiedä kehtaakositä näin julkisesti myöntää, mutta myönnän kuitenkin, että meillä jäi tämä herkku lasiin parin maiston jälkeen. Ramakimmatkin IPAt menee, mutta tässä oli jotain todella katkeraa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se missään tapauksessa väärin ole. Oluet, kuten muutkin juomat ja ruoat ovat makuasioita, eikä kaikkien tarvitse pitää kaikesta. Itsekkään en ole suurin Sour-oluiden ystävä, mutta niihinkin olen löytänyt jonkunlaisen kosketuspinnan ja pystyn niistä jopa nauttimaan. Tämä oli helpoimmasta päästä, mutta ei silti soveltuisi kaikkiin tilanteisiin. Näin jälkikäteen tässä oli jotain mielenyhtymää mummon vähäsokerisen ja reilusti laimennetun viinimarjamehun kanssa.

      Poista