tiistai 26. syyskuuta 2017

Brewer's Special Oktoberfest 5,8% – Saimaan Juomatehdas

Tänään olutlasiin kaatuu Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special Oktoberfest. Kyseessä on suodattamaton täysmallas lager ja minulla lasiin kaatuu monopolivahvuinen eli 5,8% versio. Tästä on olemassa myös 4,7% kauppavahvuinen versio, missä on samat raaka-aineet, mutta vain prosentit ja humalointi on hieman kevyempää (hurjat 1,1%-yksikköä).


Brewer's Special Oktoberfest on kauniin tumman kullankeltainen ja pinnalle muodostuu komea vaahtokruunu, joka tosin on melko lyhytikäinen.

Tuoksu on reilun maltainen, leipäinen ja hieman Digestive-keksinen. Kyllä tuossa Viennassa on oma jännä tuoksu, mikä erottuu helposti. Etenkin, kun se on ainut mallas. Pientä ruohoisuutta myös, mutta humalointi on tässä selkeästi taka-alalla.

Maussa Viennan maistaa myös selvästi. Vähän liiankin. Sen ominausmaussa on jotain kiehtovaa, mutta tässä se menee överiksi. Tuore, vastaleikatun ruohoinen humalointi korostaa Viennan omalaatuista maltaisutta ja tuo mieleeni VASPin Nokkos Pilsin, josta en pitänyt yhtään. Oli melkoista tervan juontia. Yrttejä, makeahkoa mallasta ja ruohoa. Mutta ei vain iske.

Suutuntuma on melko täyteläinen ja pehmeä. Hieman humalointi raikastaa ja antaa ryhtiä.

Maun mielenyhtymä Nokkos Pilsiin laskee huomattavasti kokonaisvaikutelmaa. Ulkoasu komea. Tuoksu ihan jees. Suutuntuma pehmeän maltainen ja melko täyteläinen. Mutta maku ei vain iske. Ei tämä ole pahaa, mutta ei miellytä minua. Jos pidät erityisesti Viennasta ja VASP:in Nokkos Pilsistä, niin tässäpä sinulle varmasti mieluinen juoma. Toiminee paremmin grillatun bratwurstin ja hapankaalin kera.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 3/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 25/50 

Speksit:
Panimo: Saimaan Juomatehdas
Tyyli: Lager
Maa: Suomi
Väri: 23 EBC (Alko 23,2 EBC)
Katkerot: 20 EBU (Alko 23 EBU)
Kantavierre: 14 °P (Alko 13,4 °P)
Maltaat: Vienna
Humalat: Hallertau Herkules, Saaz Late
Alkoholi: 5,8 %
Mistä: Päiväranna Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti