keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Hanalei Island IPA – Kona Brewing Co.

Aurinkoisen huhtikuun keskiviikon kunniaksi pikainen lounas IPA arvio. Vapaa päivä ja hilpaisin pyörällä ostamaan remonttihommien välissä Cittarilta lounaspatongin ja samalla reissulla nappasin hyllystä yhden raikkaalta kuulostavaan IPAn lounasjuomaksi. 

Kyseessä on  Hawajilaisen Kona Brewing Co. Hanalei Island IPA, joka on maustettu passionhedelmä-, appelsiini- ja guavamehuilla. Ei nyt ihan optimilämpötilassa ollut juotavaksi, mutta nyt teki tätä mieli, eikä kellarissakaan ollut mitään kevyttä ja raikasta IPAa odottelemassa, mikä on toki paha moka. Tunnustan.


Hanalei on väriltään kullankeltaista ja hyvin kirkasta. Ihan jotain pientä hippua leijuu seassa, kun tarkemmin katsoo. Valkoista vaahtoa syntyy kaadettaessa reilu kolme senttiä, mutta se laskeutuu ja katoa nopeasti lähes kokonaan. Jotenkin nopeasti alkaa näyttämään omenamehulta.

Tuoksussa raikasta hedelmää. Passionhedelmä dominoi, mutta myös appelsiinia löytyy sekä pihkaisia havuja. Taustalla häilyy hieman maltaisuutta. Silti on ihan kivan raikas.

Maussa hedelmät ei tule esille ihan samalla tavalla kuin tuoksussa, mutta niitäkin sieltä löytyy. Passionhedelmän ja appelsiinin sieltä kyllä tunnistan, mutta täytyy myöntää, etten guavaa tunnista. Johtuu hyvin todennäköisesti siitä, etten mielestäni ole koskaan sitä tuoreena syönyt, joten maun yksilöinti on hieman hankalampaa. Humalan pihkanen puraisu on ihan kohtalainen ja vähän ryhdittää tätä.

Suutuntumalta melko kevyt ja raikas IPA, joka meinaa vähän kallistua vetisyyden puolellkin. Onneksi humalointi sentään antaa hieman ryhtiä.

Kokonaisuutena Hanalei Island IPA on ihan kiva ja melko raikas oikeilla hedelmillä maustettu IPA, jota helppo juoda. Kaukana tämä on esim. kuukausi sitten maistelemastani Brew By Numbersin 55|06 Double IPAsta, joka löi pöytään tuhdimman hedelmä paketin – siis ilman niitä hedelmiä. Mutta toki ihan kivasti on makuja saatu prosentteihin nähden ja varmasti toimisi paremmin vielä viileämpänä, kuin mitä itse sen nyt nautin. Aurinkoon ja kevyemmän grillatun kesäsafkan tai lohi-/kanasalaattien kaveriksi varmasti menisi oikein kelvollisesti. Etenkin voisin oikein miellelläni lähteä nauttimaan parin näitä panimon kotimaisemiin Hawajille.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 27/50 

Speksit:
Panimo: Kona Brewing Co.
Tyyli: IPA
Maa: USA
Katkerot: 40 IBU
Kantavierre: 10,0 °P
Maltaat:  Pale 2 Row Premium, Caramel-120
Humalat:  Millenium, Azacca, Galaxy
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Passiohedelmämehutiiviste, appelsiinimehutiiviste ja guavamehutiiviste
Mistä: Päivärannan Citymarket, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti