tiistai 10. heinäkuuta 2018

Baltic Porter – Iso-Kallan Panimo

Tänään maistelussa lämpimän päivän pääteeksi ja pimenevään iltaan Iso-Kallan Panimon Baltic Porter. Tätä kyseistä olutta on saatavilla vain ravintola myynnistä ja sainkin tämän maistiaispullon suoraan panimolta. Iso-Kallan panimolle ei valitettavasti tällä hetkellä ole tulossa omaa myymälää panimon tiloihin pieniksi käyvistä tiloista johtuen. Panimomyymälää ei saa millään perustettua Valviran vaatimusten mukaisesti perustettua panimon sisälle eikä panimolla haluta alkaa pihalla kojumyyntiin, vaan tavoite on vielä käynnissä olevan osakeannin jälkeen löytää suuremmat tuotantotilat, joissa saisi perustettua myös myymälätilat panimon yhteyteen. Samalla panimolla on tavoite kolminkertaistaa tuotantokapasiteetti ja aloittaa tislaamotoiminta.

Baltic Porter on väriltään hyvin tummaa, mutta kuitenkin läpikuultavaa. Pinnalle muodostuu komea vaalean ruskea vaahtokruunu joka laskeutuu pikkuhiljaa tasaiseksi hunnuksi pinnalle.

Tuoksu on paahteinen, maltainen ja hieman suklainen. Myös häivähdys savua käy välillä esillä, vaikkei tässä kyllä savumaltaita ole käytetty.

Maku on paahtomaltainen, nokinen ja kahvinen. Nokipannu kahvia. Ja todella tummaa suklaata.

Suutuntuma on kuiva, mikä lisää nokisuus efektiä. Runkoa voisi olla omaan makuuni vielä enemmän, vaikkei tämä kevyt ole. Ehkäpä vähemmän nokisuutta, niin maltaiden täyteläisyys pääsisi paremmin esille.

Kokonaisuutena Iso-Kallan Panimon Baltic Porter on kuiva, tumma sävyinen ja hyvin paahteinen baltic porter. Kuivuuden vuoksi voisi toimia hyvin rasvaisemman lihan kanssa, kuten panimokin suosittelee etiketissä. Voisi itse asiassa olla oikein hyvä ruokaolut. Harmi, ettei tätä saa kotiin, niin ei voi testata.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50 

Speksit:
Panimo: Iso-Kallan Panimo
Tyyli: Baltic Porter
Maa: Suomi
Katkerot: n. 35 EBU
Kantavierre: n. 18°P
Maltaat: Pilsner, Munich, Cara, Chocolat, Roasted Barley, Carafa
Humalat: Northern Brewer, First Gold
Alkoholi: 7,0 %
Mistä: Sain maistiaispullon panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti