perjantai 13. heinäkuuta 2018

Mr. Tangerine Man – Pühaste

Helteet saapuivat loman viimeiselle viikolla ja nyt ei pysty enää yläpohjassa työskentelemään. Aivan hillöttömän kuuma siellä. Mutta nyt on aikaa maistella muutamia oluita. Tyttären päiväunien aikaan lasiin kaatui jonkun aikaa kellarissa odotellut virolaisen Pühaste panimon Mr. Tangerine Man, joka on tyyliltään american wheat ale. Nimi lienee sanaleikki Bob Dylanin Mr. Tambourine Man kappaleesta, sillä oluen valmistuksessa on käytetty tangeriinin ja appelsiinin kuorta. Tangeriini näyttäisi käsittävän tietyt mandariini lajikkeet, jotka on peräisin Marokosta ja kulkeneet aikoinaan maailmalle Tangerin sataman kautta.

Mr. Tangerine Man on väriltään kauniin pihkan väristä. Valkoista kuohkeaa vaahtoa muodostuu reilusti. Hivenen samea.

Tuoksussa reilusti sitrusta, appelsiinia, havuja ja vähän hiivaisuuttakin. Hiiva ei kuitenkaan häiritse. Pehmeän sitruksista.


Maussa hallitsee pehmeää maltaisuus ja hienostunut sitrusten makukavalkaadi. Jälkimakuun liukuu mukaan pihkaa humalan puraisun myötä. Se tuo mukanaan myös jotain yrttistä ja greipin kalvoja. Seassa uiskentelee pieni vehnäolutmainen hiivan vivahde.


Suutuntuma on pehmeä ja raikas. Sopivan napakka humalointi ryhdittää, muttei puske yli.

Kokonaisuudessaan Mr. Tangerine Man on maukas ja raikas American Wheat Ale, jossa sopiva humalointi ja hiiva luovat appelsiinin ja tangeriinin kuorien kanssa mukavan lisävivahteen oluen makuun. Kelpo jano juoma tällaiselle hellepäivälle.

Pistetään taas pitkästä aikaa musasuositusta kehiin. Elikäs Bob Dylanin Mr Tambourine ManTuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 33/50 

Speksit:
Panimo: Pühaste Pruulikoda
Tyyli: American Wheat Ale
Maa: Viro
Katkerot: 35 IBU
Kantavierre: 12
Maltaat:  Pale, Wheat, Weyermann Carahell
Humalat:  Mandarina Bavaria, Cascade, Citra.
Alkoholi: 4,8 %
Muuta: Appelsiinin ja tangeriinin kuorta.
Mistä: Päivärannan Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti