keskiviikko 1. elokuuta 2018

Horn IPA – Suomenlinnan panimo

Myöhäisillan olutarviossa Suomenlinnan panimon Horn IPA, joka voitti oman sarjansa Helsinki Beer Festivalilla tänä keväänä. Olut on otettu panimon vakiovalikoimaan, mitä varmasti menestys HBF:ssä on edesauttanut. Tämä Suomenlinnan Isolla Mustasaarella sijaitsevan bastionin mukaan nimetty IPA on ohran, rukiin ja vehnän liitto, joka on jenkkihumaloilla humaloitu.


Horn IPA on väriltään punertavaa pihkan väristä ja sameahkoa. Pinnalle muodostuu komea vajaan viiden sentin vaahtokruunu, joka kestää yllättävän pitkään ja vajoaa pikkuhiljaa isommiksi kupliksi muodostuen.

Tuoksu on pihkainen, maltainen, ananaksinen, greippinen ja hennon mansikkainen.

Maussa alkuun tarjoillaan maukasta ja hieman rukiista maltaisuutta, minkä jälkeen humalointi ottaa komennon ja pyöräyttää kehiin yllättävän tasapainoisen ja raikkaan humaloinnin, sen tiukasta otteesta huolimatta. Humalissa maistuu pihka, pähkinä, greippi ja vastaleikattu ruoho. Pihkaisten pähkinöiden maku viipyilee suussa pitkään.

Suutuntuma on raikas ja täyteläinen yhtäaikaa. Humalointi on onnistunut hienosti ja se tukee hienosti napakkaa mallasrunkoa. Hiilihappoisuus on myös oikein miellyttävä. 

Kokonaisuudessaan maukas, miellyttävästi puraisevasti humaloitu ja suunmukainen IPA. Ei suotta ole pärjännyt HBF:ssä. Tulee ostettua varmasti toistekin.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 5/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Suomenlinnan panimo
Tyyli: IPA
Maa: Suomi
Maltaat:  Ohra-, ruis- ja vehnämallas
Humalat:
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Prisma, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti