perjantai 12. lokakuuta 2018

Juicy Lucy IIIPA – Cool Head Brew & Donut Island Brewing

Tänään maistelussa Cool Head Brewin ja Donut Island Brewingin yhteistyöolut Juicy Lucy IIIPA, joka on tyylilajiltaan New England Triple IPA, mistä nimen IPA sanan kolme i-kirjainta lienee vihjeenä. Oluen pohjassa on käytetty ohran lisäksi kauraa ja vehnää, niin kuin NEIPA-oluissa kuuluukin. Ja tietenkin humalointi on suoritettu runsaalla kädellä mehukkaita humalia. Tässä käytetty Citraa, Amarilloa ja Galaxya.


Olut on hivenen sameaa ja väriltään punertavan kullan keltaista. Pinnalle muodostuu hyvin ohut kerros valkoista vaahtoa, joka häviää käytännössä kokonaan hyvin.

Tuoksussa mukavasti trooppisia hedelmiä ja hitunen mansikkaakin. Ananas, mango ja greippi pääasiassa, mutta myös hieman näihin kietoutunutta herkullista pihkaa tihkuvia havuja.

Maussa erittäin pehmeään mallasrunkoon on kietoutunut samoja trooppisia hedelmiä kuin tuoksussa. Myös sitä mansikkaakin. Alkoholisuus tuntuu hieman, mutta prosentteja ei kyllä varsinaisesti maista. Jälkimakuun tulee humalan hurma ja pihkan puraisu. Napakkana, muttei överinä. Jännästi mansikka hiipii jälleen jälkimaussa esiin.

Suutuntuma on yllättävän pehmeä ja täyteläinen. Reilu humalointi ilmoittaa olemassa olostaan kuivattavalla ja pihkaisella puraisullaan laantuen kuitenkin hyväilemään humalan ystävän makunystyröitä jälkimaun puolelle.

Kokonaisuutenaan oikein maukas NEIPA oikein Triplana. Hedelmäisyys olisi varmasti vielä parempaa tuoreempana. Ehti seista kellarissa melkein pari kuukautta, joten ihan tuoreinta ei enää ole, kun 2 kuukautta jäljellä parasta enne päiväykseen. Vähän läsähtäneen näköinen, muttei sentää harmaa. Voisin ottaa lisääkin.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Cool Head Brew / Donut Island Brewing
Tyyli: New England Triple IPA / Tripla IPA
Maa: Suomi
Katkerot: 45 EBU
Kantavierre: 22,2 °P
Maltaat:  Ohra, Vehnä ja Kaura
Humalat:  Citra, Amarillo ja Galaxy
Alkoholi: 10,0 %
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti