lauantai 29. joulukuuta 2018

Dark Humor Club aged in Heaven Hill Bourbon Barrels – Sori Brewing

Vuosi lähenee loppuaan. Tänä vuonna on näköjään vähän ehtinyt arvioita kirjoittelemaan. Tosin vähän hämää tässä lokakuun ja joulukuun välillä kirjoiteltu kauppojen jouluoluiden arviot, jossa yhteen juttuun on kirjattu 14 oluen arviot.  Se on muuten kolmannes koko tämän vuoden olutarvioiden määrästä. Eipä sillä. Tätä tekisi enemmänkin, jos ehtisi, mutta onneksi ei ole pakko. :) Sillä täysin omalla kustannuksella tätä harrastusta teen, joten ei ole mitään velvoitteitakaan.

Tällä kertaa arviossa Sori Brewing Dark Humor Clubin Heaven Hill bourbon tynnyreissä kypsytetty imperial Stout. Muutamia Dark Humor Clubeja on tullut maisteltua, mutta kaikkia ei ole tainnut tulla maisteltua.

Olut on väriltään lähes läpikuultamattoman mustaa. Ei kuitenkaa öljyisen paksua. Pinnalle muodostuu vajaa sentti vaalea vaahtoa.

Tuoksu on vaniljainen, bourboninen, tummasuklainen, hivenen salmiakkinen. Alta löytyisi kahviakin, mutta viinamainen bourbon peittää ne alleen. Vähän liian rajusti omaan makuuni.

Maku on tummasuklainen, vaniljainen ja kahvinen. Bourbonin ja tammen vaniljoiden takaa uiskentelee pintaan välillä toffeeta ja lisää pehmeää suklaata.

Suutuntuma on yllättävänkin kevyt prosenteihin nähden. Ei tämä vetinen ole, mutta olisin kaivannut itse hieman napakampaa otetta mallasrungonpuolella. Pehmeyttä löytyy. Toisaalta tässä on hyvä juotavuus.

Kokonaisuutena Heaven Hill tynnyreissä kypsytetty Dark Humor Club on maukas ja yllättävänkin helposti juotava tynnyrikypsytetty imperial stout. Tuoksu ei hirveästi napannut. Likaa tunkkaisuutta ja suolaista salmiakkia. Maku on oli hyvä ja suutuntumakin kevyedestä huolimatta pehmeä. Hyvää, muttei nouse todellakaan tynnyrikypsytettyjen imperial stoutien suosikkien joukkkoon. Ei ole asiaa edes TOP20:iin.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50 

Speksit:
Panimo: Sori Brewing
Tyyli: Tynnyrikypsytetty Imperial Stout
Maa: Viro
Väri:  EBC
Katkerot: 50 EBU
Kantavierre: 24,9 °P
Alkoholi: 10,5 %
Muuta: Kypsytetty Heaven Hill bourbon tynnyreissä
Mistä: Päivärannan Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti