torstai 6. joulukuuta 2018

Usvainen Uitto – Haapala BnB

Itsenäisyyspäivän kunniaksi maisteluun epäilemättä suomalaista luonnosta innoituksen saanut olut – Haapala BnB:n Usvainen Uitto. Tämä olut on terva-aromilla maustettu porter. Haapala BnB:n pullot miellyttävät kovasti omaa silmääni pelkistetyllä ristopistoja muistuttavalla koristelulla.

Usvainen Uitto on väriltään lähes mustaa ja hivenen läpikuultavaa. Pintaa kuorruttaa erittäin kuohkea ja komea ruskea vaahtokruunu, joka laskeutuu pikkuhiljaa peittämään pintaa noin sentin kerroksena.

Tuoksussa savua, tervaa, nokea ja paahteista mallasta. Oikein korpisavuinen ja savusaunan tuoksuinen. Oivallista.

Terva löytyy myös mausta voimallisena, mutta ei kuitenkaan yli dominoivana. Myös savua ja nokea sekä pitkälle paahtunutta mallasta. Jälkimakuun hiipii savuverhon läpi pihkaista katkeroa. Myös hentoa suklaata löytyy pidemmän maistelun jälkeen.

Suutuntuma on paikoin melko kuivan nokinen ja välillä taas hivenen makean maltainen. Kuitenkin suutuntuma on paikoin hivenen vetinen.

Kokonaisuutena Usvainen Uitto on hyvä ja miellyttävän tervainen porter, mutta joku tässä ei ihan parhaiten natsaa. Olut näyttää upealta sekä lasissa, että kauniissa ja pelkistetyssä pullossa. Myös tuoksu on omaan makuuni hyvä, mutta maussa tulee pieni notkahdus, vaikka hyvää onkin. Samoin suutuntuman puolella tulee pieni kyykähdys.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: /20
Yhteensä: /50 

Speksit:
Panimo: Haapala BnB
Tyyli: Porter / maustettu olut
Maa: Suomi
Maltaat:  Ohra
Alkoholi: 5,4 %
Muuta: Terva-aromi
Mistä: Sain työkavereilta läksiäislahjaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti