perjantai 6. maaliskuuta 2015

Vuorineuvos – Ruosniemen Panimo

Tänään stoutia. Eli jatketaan Alkon käsityöläisoluilla. Tällä kertaa lasiin kaatuu Ruosniemen Panimon Vuorineuvos. Vuorineuvos on mustaa. Iso herra on niin mustaa, ettei Spiegelaun stoutlasin kapeastakaan osasta  näe läpi edes valoa vasten. Pinnalle kertyy parin kolmen sentin maitokahvinruskea vaahtokerros, joka laskeutuessaan jää roikkumaan vanoina lasin reunuksille. 

Tuoksu on reilun maltainen, paahteinen ja kevyen kahvinen. Itse asiassa tuoksu tuo mieleen mämmin. Minä pidän mämmistä. 

Vuorineuvoksella on tuhti runko, kuten isolla herralla kuuluukin. Oikein tuhdeista ja reilusti paahtuneista maltaista koottu. Tuplasti mäskättynä tämä Vuorineuvos on saanut erityisen paksun ja täyteläisen tuntuisen rungon. Makumaailmassa pyörii paahdettu sokeria (Samanlainen kuin liian pitkään pannulla sulatettu sokeri), raakalakritsia, kahvinporoja, maltaita. Jälkimaussa nokea ja hitusen raakasuklaata. 

Suutuntuma on paksu ja pehmeä tuhdin mallasrungon ansiosta, mutta samalla kuiva. Hiilimäinen kuivuus korostuu loppua kohden varmaankin humaloinnin vuoksi. 

Kokonaisuutena Ruosniemen Vuorineuvos on erittäin hyvä Imperial Stout. Voimakas ja hyvin nokinen kuivuus menee jo mielestäni hieman yli, mutta maku maailma on sen verta voimakas, että päädyin antamaan mausta ysin, mutta suutuntumansa sitten rokoin sen yhden pois. Liika on liikaa. Silti erittäin hienoa työtä Ruosniemeltä. 

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: Ruosniemen Panimo
Tyyli: Imperial Stout
Maa: Suomi
Väri: 262 EBC
Katkerot: 52,3 EBU
Kantavierre: 22,8°
Maltaat:  Pale ale- ja dark ale -maltaat, paahdetut ohrat ja mustat maltaat
Humalat:  Columbus
Alkoholi: 9,5 %
Muuta: Alkon vuoden 2015 käsityöläisoluet sarjaa
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti