perjantai 6. maaliskuuta 2015

Funky Luomu – Rekolan Panimo

Eilen illalla oli aikaa taas maistella rauhassa ja kirjoitella jotain ylöskin. Vuoroon pääsi Rekolan Panimon Funky luomu saison. Tätä olen odottanut innolla. Rekolan Panimo on tehnyt monia mielenkiintoisia oluita ja odotukset tämänkin suhteen ovat siis korkealla.

Funky luomu kaatui lasiin muodosten reilun parin sentin pehmeän näköisen vaahtokerroksen. Melkein kuin partavaahtoa. Olut on väriltään punertavan oransia ja hieman samaeahkoa. Valoa vasten katsottuna kuin utuinen eteläisen paratiisisaaren auringonlaskun värjäämä taivaanranta. Herkullisen näköistä.

Tuoksu hiivainen, hennon kukkainen ja maltainen. Pähkinää ja jotain hapanta. Ehkäpä raparperia. Tai ei sittenkään. Ei niin voimakas. Enemmänkin ketunleipää. Salaattinen ja oksaalihappoinen.

Makumaailma on kuin haukkaus kesäistä Belgialaisen tallin takaista niittyä. Tuhti mallasrunko, jonka ympärille on koottu kimppu kedon kukkasia, vastaleikattua ruohoa ja basillikan lehtiä. Päälle varisteltuna belgialaista hiivaisuutta ja tarjoiltua pehmeästi kuplivana raa'an perunasiivun kera. Jälkimakuun tarjoillaan petäjäisen oksaa, josta happaman kuivan kuoren lisäksi suuhun eksyy tippoja pihkaisuutta.

Suutuntuma on hienoisen hapan sekä samalla kevyt ja kuiva, jota pehmeä ja pieni kuplainen hiilihappoisuus piristää. Jälkimakuun tulee katkeroa pihkaisuuden vuoksi.

Kokonaisuuten ihan maukas saison. Ei helpoimmasta päästä, mutta mielenkiintoinen makumaailma, joka jaksaa kantaa loppuun saakka.

Tässä on reilu viikko tullut kuunneltua Neøvin uusinta Dominique levyä ja viime perjantainen levyn julkkarikeikka Kuopion Kino Kuvakukko elokuvateatterissa oli upea ja visuaalisestikin vaikuttava. Ja keikkapaikkanakin elokuvateatteri on erikoinen. Tosin punkin uuden tulemisen vuosina 90-luvulla Kuvakukossa pidettiin pariinkin otteeseen punk keikkoja, kun virallisemmat keikkapaikat oli vähissä ja keikkoja järjestettiin vaikka missä ja ihmiset tulivat paikalle. Itsekkin muistan käyneeni nuorena poikana katsomassa jonkun paikallisten suuruuksien esiintymitä. Nykyisin ihmisten paikalle saaminen tuntuu olevan aika paljon vaikeampaa. Valitettavasti.

Mutta tähän haluan jakaa Neøvin uuden levyn uusimman videon Woolen Pumpkin Shirt, jossa näköjään hiippaillaan Vuorilammen metsiköissä ja Kuopion keskustan tuntumassa. Hieno video hienolle biisille.Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50 

Speksit:
Panimo: Rekolan Panimo
Tyyli: Saison
Maa: Suomi
Väri: 21,1 EBC
Katkerot: 9,9 EBU
Kantavierre: 13,5°
Maltaat:  Luomumaltaat (pils, pale ale, münchener ja crystal)
Humalat:  Luomuhumalat (Polaris ja Saphir)
Alkoholi: 6,5 %
Muuta: Belgialainen hiiva, yksi Alkon vuoden 2015 käsityöläisoluet sarjaa
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti