tiistai 10. maaliskuuta 2015

MuKaVa – Panimoyhtiö Hiisi

Tällä kertaa arviossa on Panimoyhtiö Hiisin Keljon Prismalle valmistama 20-vuotisjuhlaolut MuKaVa. Nimi koostuu oluessa mukana olevista raaka-aineista mustikasta, kaurasta ja vaniljasta.

Sain tämän pullon tuliaisena kaverilta (Kiitos Olli), kun hän Kuopiossa vierailleessan kävi tuomassa muutaman omatekoisen maistiaispullon. Kaveri on seuraillut kokeilujani oluenteon kanssa ja muutamia oluita vein hänelle kesällä maistettavaksi. No nyt hän oli sitten innostunut myös itse kokeilemaan tätä MuKaVaa ja palkitsevaa ajanvietettä. Mahtavaa, kun on voinut toimia jollekin yhtenä innostuksen lähteenä oluen kotivalmistukseen. Nyt pääsen näitäkin maistamaan. Mutta nyt tämän tuliaisen pariin.

MuKaVa juhlaolut on väriltään tummanruskeaa ja pinnalle kertyy niukahkosti ruskehtavaa vaahtoa. Ulkoasultaan olut muistuttaa hyvin paljon Hartwallin omppulimpparia.

Tuoksu on hieman makeahko ja kevyen maltainen. Melko mieto tuoksu.

Maussa on makeutta, mustikkaa ja pehmeän paahteista mallasta. Alkumaku muistuttaa itseasiassa hyvinkin omenalimpparia ilman hiilihappoja, mutta jälkimaussa pyörähtää paahteinen, jopa hieman kahvinen mallas.

Suutuntuma on pehmeä ja miellyttävän tuntuinen, vaikka makeus vie tunnelmaa mehuun ja limppariin. Hiilhapot tosin puuttuu ja suutuntuma on tuhdimpi kuin limppareilla tai mehuilla.

Kokonaisuutena ihan kiva olut. Yllättävänkin maukas. Odotin vähän pettymystä, mutta tämähän osoittautui hyväksi maitokauppa olueksi. Vaikka hento mustikkaisuus korostaa omenalimpparisuutta, se asettuu maltaisuuden ansioista eduksi kokonaisuudessa. Kyllä tätä toistekin joisi. Ei mikään hitti, mutta MuKaVa olut.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 31/50

Speksit:
Panimo: Panimoyhtiö Hiisi
Tyyli: Sweet Stout
Maa: Suomi
Maltaat: Ohraa, kauraa ja ohraa
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Mustikkaa ja vaniljaa. Keljon Prisman 20-vuotisjuhlaolut
Mistä: Kaveri toi tuliaiseksi Keljon Prismasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti