lauantai 27. elokuuta 2016

Great Scott! – Sori Brewing

Kovasti on ollut työn ja remontin täyteistä elo viime aikoina. Edellinen blogipostaus on heinäkuun puolesta välistä, kun ei ole arvioita ehtinyt rustailla. Syynä tähän voinen pitää sitä, että 10,5h työpäivien jälkeen, kun on alkanut tekemään remppahommia, ei ole jaksanut alkaa koneen ääressä enää kirjoittelemaan. Hyviä oluita on tullut maisteltua ja SOPP neitsyyskin tuli menetettyä, mutta ne on mennyt vain ihan omaan nautiskeluun. Muut vapaat hetket olen yrittänyt viettää perheen kanssa touhuten.

Mutta nyt on pienei odottelu hetki remontissa, kun on paikat avattu putkimiehille, mutta putkimiehet pääsee paikalle vasta viikon kuluttua, niin ehtii myös olutarvion tekemään rauhassa. Ehdin myös vähän perehtymään, mitä uutuksia Alkoon on saapunut ja muutamia näistä kotiin myös hommasin. Mukaan lähti monta kotimaista kuten Ruosniemen Parlamentaarikko Dubbel, Humaloven Susanna's Housewarming Saison, Mathildedalin Kyläpanimon Seppä sekä tänään arviossa oleva Sori Brewingin Great Scott! ja mielenkiintoisen jenkkiläisen Boulevardin Tank 7 saison/farmhouse ALE. 

Lisäksi kotimaisista kiinnostaisi tietenkin Hiisin Kratti ja Inki, Maku Brewingin Black IPA, Mathildedalin Kyläpanimon Teijo IPA, Teerenpelin Jöröjukka sekä itselleni vielä ennen kokemattoman panimon Kimito Brewing Mandarina Vehnä. Ulkolaisista etenkin BrewDogin AB:20 ja Boonin Oude Gouze Vat 79 ja Oude Geuze Black Label. Lisäksi voin lämpimästi suositella hankkimaan Iso-Kallan Panimon maukkaan Oatmeal Stoutin , Brewcatsin mainion Crimson India Red Alen sekä Hiisin tuhdin Iku Turson.

Tämän lisäksi oli erittäin kiintoisaa huomata, että 2.9. pitäisi alkon valikoimiin tulla reilusti houkuttelevia erikoisuuksia, kuten BrewDogin Paradox Islay, Chimay Grande Réserve 2014,  La Trappe Quadrupel Oak Aged #17,  Fuller's Brewer's Reserve No. 5 sekä paljon paljon muita oluita, joita on hyvin rajallinen määrä. Esim. Chimayta vain 60 pulloa – toki hintakin vaivaiset 34,90€. Lisäksi oluita on tulossa Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Jenkeistä jne. Sinällään kiintoisaa, että kaikkien näiden julkaisu päivä sattuu Arkadian Alkon uudistuksen avajaispäiväksi, joten tästä voimme helposti päätellä, että näm oluet ovat saatavilla valitettavasti vain pääkaupunkilaisille tai sinne ostoksille rientäville. Kivahan se, että mielenkiintoisia oluita tulee, mutta jos niitä ei saa muualta kuin yhdestä kaupasta, niin se on erittäin iso miinus. Nähtäväksi jää.

Siirrytään nyt kuitenkin tämän päivän oluen pariin. Tänään arviossa Sori Brewingin Great Scott! jota panimo mainostaa Belgian Pale Aleksi. Sorit kiinnostaa aina, joten tämä oli pakkohankinta.

Great Scott! on hieman samea ja hunajan värinen. Pinnalle muotoutuu reilu ja kuohkea vaahtokerros. 



Tuoksu on raikas, hedelmäinen ja hennon havuinen. Jostain puikkelehtii esiin raparperia. Onpa miellyttävä tuoksuprofiili.

Maku on yllättävän mieto. Alkuun ei meinaa maistua mitään. Jopa hieman tunkkainen makumaailma. Mutta muutaman suullisen jälkeen alkaa maut aueta. Pehmeää mallasta, hentoa raparperia ja mansikkaa myös. Hienoisia yrttisiä vivahteita. Jälkimakuun puskee esiin pihkaista humalaa, jonka seassa kiertelee mukana myös greippiä, mangoa ja edelleen raparperia.

Suutuntuma on pehmeä ja hieman tunkkainen. Jälkimaussa maltilliset ja hennot katkerot putkahtaa esiin.

Kokonaisuutena Great Scott! on hyvä olut. Olut näyttää ja etenkin tuoksuu herkulliselta, mutta maun puolella liikuttiin rajoilla. Mieto ja tunkkainen ensivaikutelma meinasi viedä innostuksen, mutta sitten sieltä alkoi löytymään mielenkiintoisia ja maukkaitakin puolia. Tunkkaisuudesta pieni miinus. Muuten oikein hyvä kokonaisuus. Voisin ostaa toistekin.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50  

Speksit:
Panimo: Sori Brewing
Tyyli: Pale Ale
Maa: Viro
Väri: 25,4 EBC
Katkerot: 44 IBU(Alko 48,2 EBU)
Kantavierre: 13,3 °P
Alkoholi: 5,1 %
Mistä: Komisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti