keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Mufloni Imperial Stout – Beer Hunter's

Tänään arviossa mainion Beer Hunter'sin Muflon Imperial Stout. Tämä olut kuului tämän vuoden Alkon käsityöläisoluiden valikoimaan ja on saanut reilusti suitsutusta eri olutblogaajien keskuudessa. Itse olen odottanut tälle sopivaa hetkeä, sillä 10% juoma ei ole kuitenkaan joka hetken juoma. Eikä yleensä kypsyttely näille IS:lle pahaa tee.

Mufloni Imperial Stout on öljymäistä, lähes pikimustaa olutta, jonka pinnalle muodostuu reilun sentin kerros tumman ruskeaa vaahtoa.

Tuoksu on hyvin tuhti, suklainen ja kahvinen. Alussa tulee tuulahdus jostain hiivaisestakin, mutta se häviää, eikä esiinny myöhemmin.

Maku on runsaan kahvinen, paahteisen maltainen ja tumma suklainen. Jälkimakuun tulee reilusti katkeroita. Jopa pohjaan palanutta syrjäkylän Teboilin kahvia. Se välillä häiritsee, mutta muuten makumaailma on mukavan suklaa-espressoa. Lämettyään turha hyökkäävyys jää pois ja maku muuttu yhä miellyttävämmäksi.

Suutuntuma paksu ja hieman öljymäinen. Lämmettyään pehmeys lisääntyy ja suutuntumakin käy miellyttävämmäksi.

Kokonaisuutena hyvä ja maukas olut. Ehkä ei niin hyvä kuin hehkutuksen perusteella odotin, mutta erittäin maukasta ja miellyttävää nautiskella. Ehdottomasti ei kannata nautiskella jääkaappikylmänä. Voin suositella.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: Beer Hunter's
Tyyli: Imperial Stout
Maa: Suomi
Väri: 607 EBC
Katkerot: 79 EBU
Kantavierre: 23,5%
Alkoholi: 10,0 %
Muuta: Osa Alkon 2016 vuoden käsityöläisoluiden valikoimaa
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti