torstai 8. syyskuuta 2016

American Lager #44 – Iso-Kallan Panimo

Tänään arviossa Iso-Kallan Panimon uutuusolut American Lager #44. Tämä olut on NHL:ssä hienon uran tehneen jääkiekkoilija Kimmo Timosen nimikko-olut. Oluen nimessä esiintyvä #44 on siis Timosen pelinumero. Oluen virallinen julkistamispäivä on tänään 8.9.2016 ja olut on julkaistu Kuopiossa Ravintola Gloriassa Suomi-Ruotsi pelin alla. Sitä on aluksi saatavilla vain Gloriasta ja pian myös muista Vararengasravintoloista. Muusta saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

Itse en päässyt tänään Gloriaan, mutta sain onneksi pullollisen tätä maistoon suoraan panimolta. Ei kun olut lasiin ja tutustumaan.

American Lager #44 kaatuu lasiin rauhallisesti, muodostaen melko tiiviin ja hieman punertavan noin 3 cm vaahtokerroksen. Olut on väriltään pihkan ruskeaa ja kirkasta. Mukavasti tummempaa väriä kuin lagereissa yleensä. Herkullisen näköistä. Jotenkin tulee tunne, että tässä on mukava maltainen runko.

Tuoksussa on mallasta mukavasti, mutta jotenkin hieman tunkkaisesti. Muuta en tästä irti saa. Tämä puoli ei vakuuttanut.

Ensisuullinen antaa ensin maukasta Tutti Frutti karkkia, minkä jälkään maltaat kaappaa nopsasti koko huomion itseensä ja dominoi makukenttää suvereenisti. Sitten esiin lämästään napakka pihkainen puraisu, joka iskeytyy limakalvoille kivasti kuin kiekko ylämummoon. Seuraavat hörpyt jatkaa samoilla linjoilla ilman ensimmäistä Tutti Fruttista raikasta hedelmää. Hedelmä on enemmänkin kuivahedelmiä. Jotain hieman tunkaista fiilistä sen myötä tulee esille, mutta muuten maku on mainio.

Suutuntuma on melko täyteläinen ja napakka. Siinä tuntuu mallasrunko ja pihkainen humala. Tässä on luonnetta.

Kokonaisuutena Kimmo Timosen nimikko-olut American Lager #44 on maltaisa ja maukas American Lager, jossa on sopivan röyhkeä ote. Tässä pihkainen hanska on ottanut tiukan otteen ja pistää homman tyylillä loppuun. Pieni miinus välillä esiin nouseesta tunkkaisuudesta, mutta muuten maukas suoritus. Kyllä minä tätä toisen tuopillisen voisin perään ottaa.

Tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Iso-Kallan Panimo
Tyyli: American Lager
Maa: Suomi
Maltaat:  Ohramallas
Alkoholi: 5,2 %
Muuta: Kimmo Timosen nimikko-olut
Mistä: Sain maistiaspullon suoraan panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti