perjantai 16. syyskuuta 2016

Black IPA – Maku Brewing

Tänä iltanan arviossa Maku Brewingin Black IPA, joka kuuluu Alkon elokuun uutuuksia. Black IPAt ovat osoittautuneet oikein miellyttäviksi kokemuksiksi ja Maku on pukannut ulos lähes tulkoon pelkkää priimaa joten lupa odottaa hyvää.

Maku Brewing Black IPA meidän tänään
valetulla vessan lattialla. 
Black IPA on väriltään mustaa, mutta kuitenkin läpikuultavaa. Vaahto on hiukan rusehtavaa ja maltillista. Tulee sinällä mieleen colajuoma, mutta ilman jatkuvia isoja kipuavia kuplia. Ja vaahto kestää pidempää ja on miellyttävämpää.

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen, miellyttävän havuinen ja hennon paahteinen. Kylläpäs on ihana tuoksu. Tuoksusta kyllä IPAksi tunnistaa. Silmät kiinni nuukiessa voisi kuvitella, että lasissa on jotain meripihkan väristä nektaria.

Alkuun maku on raikas hedelmäinen. On greippiä, passionhedelmää ja vähän mangoakin. Sitten hyppää pihkaiset havut kehiin, jotka johdattelevat paahteiseen jälkimakuun. Tällä yllättävän hedelmäisellä ja kevyellä paahteisella asenteella jatketaan loppuun asti. Oikein kiva.

Suutuntuma on yllättävän kevyt ja raikas. Loppupuolella siirrytään paahteisempiin tunnelmiin, vaikka yllättävän raikkaana suutuntuma pysyy kokoajan.

Kokonaisuutena erittäin kiva, maukas ja yllättävänkin raikas BIPA. Paahdetta on kivasti piipahtamassa, mutta kyllä tässä silti kivasti ollaan IPAmaisissa tunnelmissakin. 

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Maku Brewing
Tyyli: Black IPA
Maa: Suomi
Väri: 140 EBC (Alko 133 EBC)
Katkerot: 80 EBU (Alko 80,8 EBU)
Kantavierre: 13,5 °P
Maltaat: Pale ale, Cara Pale, Crystal 100, Carafa Special 3, Carafa 1
Humalat: Columbus, Mosaic, Chinook
Alkoholi: 6,1 %
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti