keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Estrella Damn Barcelona – S.A. Damn

Kevyttä kesäistä janojuomaa,
muttei muuten säväyttänyt.
Työpäivän päätteeksi vietin leffa-iltaa ja mieleni teki leffanaposteluksi juustoisia maissi raksuja. Siinä sitten oluttakin alkoi mieli tekemään ja päätin kokeilla oikein espanjalaista Estrella Damn Barcelona lageria. Kevyttä janojuomaa odotettavissa.

Olut oli hyvin kirkasta ja hyvin vaaleaa. Pinnalle kertyi kaadettaessa ohueko kerros tuhtia vaahtoa. Tuoksu oli hyvin mieto. En oikein aistinut mitään. Hienoisen maltaan, jos oikein kuvittelin. Maku oli myös mieto. Kevyt ja helpposti juotava lager. Tätä voisi juoda lämpimänä päivänä ihan janojuomaksi. Suutuntuma oli kevyt. Paketin ulkoasua sinällään houkutteleva, muttei se paljoa pelastanut.

Parasta oli tuhdimpi vaahto. Ja siinäpä se. Muuten laimeahko vaalea lager. Jos tavoitteena oli helppo juotavuus, niin tätähän voisi ostaakin, muuten saa jäädä hyllyyn.

Espanja tunnelmiin kuitenkin olin virittäytynyt, joten lähdetään sinne seuduille soutelemaan. Björkin vuonna 1997 ilmestyneen Homogenic (1997) albumin ensimmäisellä sinkkubiisillä liikutaan hyvin eteerisissä ja enemmänkin islantilaisissa tunnelmissa, mutta sinkulta (ns. sen B-puolelta) löytyy kaunis espanjalaiskitaroinnilla säestetty So Broken kappale, mikä varmaan on jäänyt albumilta kappaleen selkeän muusta levyn materiaalista poikkeavan ilmaisun vuoksi. Kitaroinnista vastaa espanjalainen flamencokitaristi Raimundo Amador.Tuomio:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 19/50

Speksit:
Panimo: S.A. Damn
Tyyli: Lager
Maa: Espanja
Alkoholi: 4,6 %
Mistä: Savonlinnan Citymarket


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti