maanantai 24. helmikuuta 2014

Ben's Special Wheat – Saimaan Juomatehdas

Tällä kertaa mennään Mikkelissä ja päätin mennä käymään taasen Pub Päämajassa katsastamassa oisko sieltä löytynyt jotain sopivaa suun kostuketta ja makunystyröiden kutkuttelijaa raskaan työn raatajalle.

Baarimikko suositteli kokeilun haluiselle hanassa olevaa Saimaan Juomatehtaan Ben's Special Wheat eli suomalaisittain Pekan erikoinen vehnä, mikä on oluena vehnä-IPA hybridi. Kuulosti kivalta, joten sitäpä siis.

Hanasta... 
... lasiin, joka kerkesi jo vähän tyhjentyä...
Olut on lasissa hieman sameahko ja vehnäoluelle tyypillisesti vaalea. Pinnalle muodostuu ohut puhtaan valkoinen vaahto joka tarttuu hyvin lasin reunoihin.

Tuoksu on hyvin mitään sanomaton. Ei oikein vehnäoluen hedelmäistä pehmäyttä eikä IPAn rapsakkaa humalointia.

Maku on aavistus vehnää, mutta vehnän jälkimaun makeus ja pehmeys puuttuu. Sen korvaa humalan puraisi, joka on ihan rapsakka, muttei kovin hedelmäinen. Sinällään mukava yhdistelmä joka ei kuitenkaan nouse mitenkään erikoisen mieleen jääväksi.

Musaiikiksi Pekan erikoisen taustalle toista Pekkaa - Pohjolan Pekkaa (1952-2008) nimittäin. Kohtuullisen kova basisti ja säveltäjä. Pohjola soitti legendaarisessa suomalaisessa progeairueessa Wigwamissa, teki soolojuttuja ja kävi soittamassa ilmeisesti myös Mike Oldfieldin euroopan kiertueen taustabändissä. Ei ihan turha jeppe. Tähän vuonna 1977 ilmestyneeltä kolmannelta soololevyltä Keesojen Lehto albumin aloitusraita Oivallettu Matkalyhty.

Tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 26/50

Speksit:
Panimo: Saimaan Juomatehdas
Tyyli: Wheat Ale
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: Vehnä-IPA hybridi.
Mistä: Pub Päämaja, Mikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti