torstai 13. marraskuuta 2014

Okto Pekka – Teerenpeli

Tänä vuonna ei tullut montaa Oktoberfest olutta maisteltua. VASP:n Prykmestar Oktoberfest bier oli ainut, josta kirjoitin tänne jotain. Ja tässä tulee toinen. Kaupassa sattui Teerenpelin uutuus silmiini ja olihan se otettava maistoon. Kesällä maistoin Ruis Reiskan  ja muutamia baarivahvuuksia (mm. perus hyvä  IPA, Notkea NIPA) Tampereen Teerenpelissä, mutta vähemmälle on tämän panimon tuotteet nyt jääneet.

Kauniin värinen, mutta niukka-
vaahtoinen Okroberfest olut.
Okto Pekka on väriltään kauniin mahonginruskea ja hyvin kirkas. Vaahtoa muodostuu erittäin niukasti ja se hävisi hyvin nopeasti.

Tuoksussa reipasta maltaisuutta, leipäisyyttyä ja mietoa humalaisuutta. Mukava ja miellyttävä tuoksukokonaisuus.

Maussa kevyen paahteinen maltaisuus tulee hyvin esille ja jälkimaussa napakka, muttei liian voimakas, katkerohumalointi ottaa johdon. Kuitenkin kokonaisuutta haalistaa aavistuksen vetinen fiilis. Suullinen muuttuu ehkä liiankin nopeasti jälkimakuun. Maltaan paahteisuutta voisi makustella pidempäänkin.

Suutuntuma on maltaisuudesta ja napakasta katkerosta huolimatta hivenen vetinen, mikä latistaa vähän kokonaisvaikutelmaa. Samoin pieni miinus vaahdottomuudesta. Mielestäni oktoberfet oluet saa vaahdota. Vähän tuhdimpaa makumaailma olisi tehnyt tästä oikein maukkaan ja herkullisen näköisen oluen.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 33/50 

Speksit:
Panimo: Teerenpeli Panimo & Paahtimo Oy
Tyyli: Oktoberfestbier
Maa: Suomi
Väri: 39,8 EBC
Katkero: 29 EBU
Kantavierre: 11.6°
Maltaat:  Vienna, Crystal
Humalat: Englantilaisia ja Uusi-Seelantilaisia humalia
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: Prisma, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti