maanantai 3. marraskuuta 2014

Python IPA – Little Valley Brewery

Tänään maistelussa Little Valley Breweryn Python IPA. Enemmän on tullut maisteltua panimon maitokauppavahvuisia tuotteita, joita löytyykin useampaa erityyliä. Ihan suurin panimon fani en ole, vaikka asenne tuntuu panimolla olevan kohdillaan. Jännä nähdä, kuinka Python puraisee.

Erittäin herkullisen näköinen ja
suuren vaahtokukan omaava IPA.
Makumaailma oli kuitenkin hieman
pettymys.
Olut kuohuaa reilusti lasiin kaadettaessa. Valkoista kuohkeaa vaahtoa kertyy reilusti kauniin kullan keltaisen ja himpun verran samean oluen pinnalle.

Tuoksussa alkuun tuli voimakkaan sitruksisia humalan aromeja ja mietoa yrttisyyttä. Hieman lämmettyään päällimmäiseksi nousee jokin kummallisen vinkeä tuoksu, josta en tiedä mikä se on. Mielestäni se on hieman epämiellyttävä. Ehkä joku selleri tai sitten se on pythonin myrkkyä. Tiedä häntä. Ei nyt innostanut.

Maku on yllättävänkin pehmeä. Humalan puraisu on tämän pythonin kohdalla aika mieto. Tuntuu vain suuremmalla suullisella. Maussa pyörii jotain pähkinäistä. Saksanpähkinää selvästi. Rucolaa ja kuivempaa maltaisuutta. Jälkimaussa pähkinäisyys pyörii kevyen humaloinnin kumppanina piiriä suun limakalvoilla kuivattaen kokonaisvaikutelmaa.

Suutuntuma alkuun pehmeä ja hieman voimainen. Jälkimaussa kuivuutta humaloinnin vuoksi. Tässä vaiheessa IBUt huomaa parhaiten.

Kokonaisuutena epätaisainen IPA. Ensituoksu oli hyvä, mutta sitten tökkäsi. Maku oli erikoinen kokonaisuus, joka ei oikein istunut omaan makuuni. Jälkisaivarteluna voisi sanoa (jonka fiksummat ehkä jo havaitsivat), ettei pythonit todellisuudessa pure vaan kuristavat uhrinsa, joten ei niiltä sitä myrkkyäkään irtoa. Siinäkö syy vaisuun "puraisuun"? Ehkä se kuristaa pikkuhiljaa pauloihinsa. Ehkä ei. Joka tapauksessa kertakokeiluksi jäi.

Brittein saarella, kun mennään niin otetaansa osittain sieltä ponnistavaa musiikkia. Atoms For Peace kollektiivi tekee Thom Yorken johdolla omaa musiikkiaan toteuttaen ilmeisestikin Yorken visioita, joita ei Radioheadissa tule esille. Osittain liikutaan samoilla vesillä kuin viiden vuoden takaisella Yorken soololevyllä. Tämä voisi olla periaatteessa myös Radioheadia, mutta selkeimmin siitä eroaa Red Hot Chili Peppersistä tutumman Flean bassokuljettelut ja vielä junnaavammat fiilistelyt. Hienosti rakennettuja kappaleita silti.

Tässä live meininkiä neljän vuoden takaa Japanissa järjestetyltä Fuji Rock festareilta. Atoms For Peace ja Cymbal Rush. siitä eroaa Red Hot Chili Peppersistä tutumman Flean bassokuljettelut ja vielä junnaavammat fiilistelyt. Hienosti rakennettuja kappaleita silti.Tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50 

Speksit:
Panimo: Little Valley Brewery
Tyyli: Indian Pale Ale
Maa: Englanti
Väri: 23,9 EBC
Katkerot: 42,6 EBU
Kantavierre: 12,7°
Maltaat:  Lager-, pale-, vehnä- ja münichmaltaat
Humalat:  Pacific Gem-, Sovereign- ja Fuggles
Alkoholi: 6,0 %
Muuta: Kaikki raaka-aineet on luomua, kuten kaikissa muissakin panimon tuotteissa.
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti