maanantai 22. kesäkuuta 2015

Hercule Double IPA – Great Divide Brewing Co.

Hercules Double IPA on erittäin
näyttävä ja herkullisen tuoksuinen
 olut.
Välillä kotoiseen monopoliin saadaan mielenkiintoisia oluita. Ja lähes poikkeuksetta ne myydään hyvin nopeasti loppuun. Välillä saa melkein tapella niistä. Henkilökunta kyllä tilaa ja varaa niitä mielellään – ainakin Kuopiossa – mutta välillä käy, ettei heillä ole tietoa (ja koneilta ei löydy millään) milloin tuotetta saadaan hyllyyn ja asiakkaalle – jos saadaan ollenkaan. Näinkin on käynyt.

Erään oluen varasin Alkon nettisivujen kautta heti, kun oli mahdollista lähimpään näitä varauksia toimittavaan myymälään, mutta ilman jäin... :/ Homma ei toimi ihan parhaalla mahdollisella tavalla ja se ei ole myymälähenkilökunnan vika. Jokin mättää pahasti logistiikassa ja ehkäpä myös johtoportaassa, kun ei haluta laittaa asioita toimimaan. Nykytekniikan aikakautena se ei ole ylivoimaista.

Mutta tällä kertaa maistelussa Yhdysvaltalaisen Great Divine Brewing Companyn Hercules Double IPA. Tämä kyseinen olut ei ollut ihan kiven alla ja sitä on ihan kivasti vieläkin saatavissa. Itse kävin hakemassa yhden jemmaan jo ensimmäisen erän saavuttua myymälöihin. Tosin jonkin verran oluen menekkiä voi hillitä kohtuullisen suolainen 6,19 €:n hinta.

Mutta sitten itse oluen pariin.

Herkullisen näköinen ilmestys.
Hercule Double IPA on väriltään kauniin meripihkan väristä. Pinnalle muodostuu tuhti neljän senttimetrin vaalea, ruskeaan taittava vaahtokruunu. Herkullisen näköinen olut.

Tuoksu on raikas, sitrushedelmäinen ja miellyttävän havuinen. Sekoitus tropiikkia ja tuuhea sateen jälkeistä havumetsää.

Maku on hyvin täyteläinen. Maltaisuutta, pihkaa, katruutta ja häivähdys makeutta. Myös maapähkinään pintakuorta. Makuja on erittäin reilusti. Alkoholi puskee jonkin verran läpi. Jälkimakuun mentholmaista katkeruutta, joka pysyy pitkään. Maku ei ole kyllä aivan nappi omaan makuuni.

Suutuntuma on täyteläinen ja katkeroinen. Jopa hieman siirappinen. Alkoholimainen ja jopa hienoisen liköörinen.

Kokonaisuutena erittäin voimakas makupaletti, mikä menee jossain vaiheessa omaan makuuni överiksi. Ei tämä pahaa ole, muttei mikää hirmuisen herkkukaan. Tätä riittäisi vaikka puolitoista desilitraakin. Maku on sen verran tuhti, ettei tätä janoon kiskaise. 

Hercules med Arla Cheddar 1170.
Toimii.
Testasin itse ruoan kera ja loput paljaaltaan. Lopuksi vielä kera cheddarpalan. Oman maistelun perusteella, että toimi näin paremmin. Valmistaja suosittelee grillatulla kalalla täytettyjä tacoja ja hollantilaista juustoa. Minulla ei ollut kumpaankaan. Testasin vihersalaatin sekä jauhelikastikkeella ja parmesaanilla höystetyn pastan kera. Ja englantilaisen vaalean cheddarin kera. Toimi molemmillla. Jälkimmäisen kera paremmin.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Great Divide Brewing Co.
Tyyli: Double IPA
Maa: Yhdysvallat
Väri: 42,4 EBC
Katkerot: 85 IBU (Alko 98 EBU)
Kantavierre: 20,4°
Humalat:  Simcoe-, Amarillo- ja Columbus
Alkoholi: 10,0 %
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti