torstai 25. kesäkuuta 2015

Raivoava Rakki – Panimoyhtiö Hiisi

Tänään työpäivän päätteksi kävin etsiskelemässä toisesta Kuopion City Marketista, josko sinne olisi saatu Sori Brewingin kauppavahvuisia. Ei ollut. Pitänee kysellä, josko ottaisivat valikoimaan. Kysyntää varmasti olisi.

No ostin sitten hyvän pihvin lihatiskistä ja kaupan oman leipomon sämpylöitä. Kotona paistoin pihvin pannulla ja tein toisesta puolesta sämpylän kera sinihomejuustoburgerin, kun toinen meni lisukkeena olleen salaatin kaverina. 

Jääkaapin periltä löytyi Hiisin Raivoava Rakki. Ensimmäisen kerran maistoin tätä vuosi sitten keväällä Ravintola Maljassa ollessani katsomassa Suomen peliä. Nyt tätä on myös Alkossa saatavana, tosin tilausvalikoimasta. Mutta jos tätä haluaa, niin harvalla varaa lähteä koko koria ostamaan. Eli fiksuinta pyytää lähimmästä isommasta Alkosta, josko tilaisivat hyllyyn, jos ei jo löydy. Tai etsiä asiantunteva olutkuppila, joka valikoimista tämä löytyy. Itse kävin hakemassa pari pulloa jemmaan heti, kun sitä Kuopion Sokkarin Alkolle olivat saaneet. Toinen on jo nautittu, mutta tämä jäi odottelemaan.

Ajattelin kirjoittaa tästä arvio, kun olen reilu vuosi sitten blogin alkutaipaleella arvostellut pikkuveljenkin – Rakin.

Raivoavan Rakin turkki on pähkinänruskea ja pään päällä on tuuhe vaalea vaahtoharja. Kirkaana se lasissa tuijottaa hypnoottisesti takaisin. Kutsuu minua. Niin nätti.

Tuoksu on raikkaan sitruksinen ja miellyttävän katkeroinen. Hieman myös vastaleikattua ruohoa ja havuja. Sen verran miellyttävä, että voisi olla voimakkaampikin. Tämmöiselta tuoksuva Rakki kelpaa minunkin viereen.

Raivoavan Rakin puraisuaku on maltainen, hivenen toffeinen, havuinen ja greippinen. Jälmimaun katkerot viipyilevät limakalvoilla greipinkalvomaisena makuna. Raivoava Rakki puraiseen jytäkämmin kuin mitä Rakki.

Puraisun tuntu on miellyttävän täyteläinen ja sopivan ärhäkkä. Siinä on kivasti luonnetta, jota oluessani saa olla. 

Raivoava Rakki on oikein hyvää. Tätä voisi olla kaapissa jemmassa Punk IPAn asemasta. Vähän tuhdimpi, tummempi ja ruokaisampi kuin tuo Indian Pale Alejen klassiko. Kannattaa napata mukaan, jos vastaan tulee.

Kuten monissa Panimoyhtiön Hiisin tuotteissa, tässäkin on musasuositus, mikä on minun mieleen. Tässä oli myös ruokasuositus, joka olikin sopivan lähellä omaa päivällisvalintaani.

"Nauti viilennettynä (8-12°C) mausteisen curryn tai rasvaisen grillilihan kera. Toimii hyvin myös Motörheadin kanssa."

Joten pitäähän tähän musaa pitkästä aikaa loppuun laittaa. Legendaarinen Ace of Spades.Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Panimoyhtiö Hiisi
Tyyli: Indian Pale Ale
Maa: Suomi
Väri: 23 EBC
Katkerot: 65 EBU
Kantavierre: 14,3°
Alkoholi: 6,2 %
Muuta: Erä #161
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti