maanantai 10. elokuuta 2015

Opia Citra IPA – Lükati Brewery

Tänään maistelussa Opia Citra IPA. Tämä herätti huomioni kesäkuisella Tallinnan reissulla ja huomatessani sen olevan vielä Single Hop IPA niin koriinhan se oli nostettava. Lükati Brewery on itselleni täysin tuntematon. Nettisivuiltakin löytyy vain hieno kuva tästä oluesta, joten liekkö panimolla vielä muuta tuotantoa. Vai onko kyseessä mustalaispanimo? En oikein löytänyt pikaisella googlauksella mitään tarkempaa infoa.

Opia Citra IPA on väriltään kauniin meripihkan värinen olut ja hieman samea, kun mukaan valahti hippunen pohjahiivoja. Itseppähän kaadoin. Pinnalle muodostuu vajaan sentin aavistuksen ruskeahtava vaahtokerros.

Tuoksu on erittäin raikas ja hedelmäinen. Löytyy mangoa, persikkaa, sitrusta ja näiden lisäksi tuulahdus raikkaita havuja. Ai että! Nyt on hyvä tuoksuprofiili!

Maku on hieman tuoksua vaisumpi. Löytyy trooppisia hedelmiä, karamellista mallasta, greippiä ja lopuksi mukavasti myös pihkaisia havuja. Jälkimaussa hedelmäinen katkero viipyilee antaen väliistä hieman greipin kalvoja. Kuitenkin kokonaisuuten oikein hyvän makuinen.

Suutuntuma on melko kevyt. Vaikka makua on ja sopivasti katkeroja, niin jotenkin vetisyyttäkin tästä  mukana. Hieman tukevampi runko olisi todennäköisesti auttanut.

Kokonaisuutena erinomaisen maukas Single Hop IPA. Etiketin mukaan 100+ IBUa, mutta hiukan epäilen. Ehkä teoriassa, mutta humalan puraisu ei ole mielestäni 100 IBUn luokaa. Toki voihan tuo olla, että myös aika on syönyt osan niistä. Jos oluelle on annettu vuosi säilyvyys aikaa (02.02.2016), niin puoli vuotta on juuri tulut tälle ikää. Kuitenkin kerrassaan hieno olut. Suosittelen maistamaan, jos kohdalle sattuu.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: Lükati Brewery
Tyyli: Single Hop IPA
Maa: Viro
Katkerot: 100+ IBU
Maltaat:  Ohra ja kaura
Humalat:  Citra
Alkoholi: 6,2 %
Muuta: Pelkästään Citralla humaloitu.
Mistä: Stockman, Tallinna, Viro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti