lauantai 15. elokuuta 2015

Jaipur IPA – Thornbridge Brewery

Eilen maistelin ja arvion Thornbridgen Wild Raven BIPAn, joka oli tilattu uutukaisen Beers of The World palvelun kautta lähi Alkoon. Tänään otin maisteluun toisen ensi aallon kolmesta oluesta – Jaipur IPAn. Tämä on tullut maistettua lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Ravintola Pannuhuoneen terassilla. Tämä ei ollut suunniteltua vaan huomasin sen kirjoittelun lomassa tarkistaessani olinko tästä tehnyt jotain muistiin panoja aikaisemmin. Eipä kyllä ollut, muttei mitenkään erityisesti ole mieleen tämä kuitenkaan jäänyt.

Jaipur IPA on väriltään oljenkeltainen ja kirskas olut, jonka pinnalle kertyy kaadettaessa reilun neljän sentin kerrros kuohuvan valkoista vaahtoa. Valoavastan katsottuna on kiva seurata pienten kuplien rauhallista matkaa pohjalta pinnalle. Hyvin rentouttavaa.

Tuoksu on melko miedohko. Havuja, mallasta ja kuivattuja aprikooseja. Ehkäpä hieman tunkkainen tuoksu maailma.

Jaipur IPA tarjoilee maussa napakan, hieman Digestivemäisen kuivan vivahteen, jota täydentää ruohoisuus ja häivähdys seljankukkateetä. Jälkimaussa kevyen pihkaiset humalat viilettelevät Digestiven ympärillä, mikä jää jälkimmäiseksi mauksi. Jännä.

Suutuntumalta raikas, napakka ja kuivan katkera IPA. Kokonaisuuten tämä on melkoisen selkeä ja maukas britti-IPA tasapainoisella ja maltillisella humaloinnilla. Ei sinällään ihme, että panimon myydyin tuote, mutta mielestäni parempiakin Indian Pale Aleja on saatavilla. Mutta eihän sitä aina samaa jaksa. 

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Thornbridge Brewery
Tyyli: IPA
Maa: Englanti
Väri: 10 EBC
Katkerot: 55 EBU
Kantavierre: 13,5°
Maltaat:  Maris Otter ja Vienna
Humalat:  Warrior, Chinook, Centennial ja Ahtanum
Alkoholi: 5,9 %
Mistä: Tilattu Beers of The World palvelun kautta Kuopion Sokoksen Alkoon, mutta ois löytynyt myös suoraan hyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti