perjantai 14. elokuuta 2015

Wild Raven Black IPA – Thonbridge Brewery

Viime viikolla kokeilin tilata uuden Beers of The World palvelun toimivuutta. Tämä palveluhan on siis Servalin ja Beer Seekerin tuottama nettitilauspalvelu, jonka kautta voi tilata näidän yritysten maahantuomia oluita ja noutaa ne jostain Alkon myymälästä. Erona Alkon tilausvalikoimaan tätä kautta voi tilata vaikka yhden pullon, kun taas suoraan Alkon kautta pitää tilata koko kori yleensä. Eli selkeä parannushan tämä on, vaikka kaukana täydellisyydestä.

Alkuun listalla oli vain kolme Thornbridgen oluita, mutta nyt listaan on tullut jo Sierra Nevadan Torpedo Extra IPA. Itse tilasin yhden kaikkia kolmea Thornbridgen olutta. Illalla tehdyn tilauksen jälkeen sain vastauksen puoli kahdeksalta seuraavana aamuna lähi Alkosta. Nopeaa oli tältä osin palvelu. Tosin, sain tietää, että kyseisiä oluita oli siellä myös hyllyssä. Eli jos olisin sattunut edellisenä päivänä pistäytymään samaisessa Alkossa, olisin voinut ottaa pullot suoraan hyllystä koriin. Palvelu ei siis ainakaan tällä kertaa tuonut minulle mitään lisäarvoa, kun lähin Alko sattui olemaan kyllin valveutunut ottamaan tilaustuotteita korilliset hyllyyn. Ei siis vielä palvelu täysin vakuuttanut, vaikka oluet olikin nopeasti noudettavissa.

Toivotaan, että jatkossa valikoimassa on reilusti enemmän oluita. Toki parempihan tuo olisi, jos niitä olisi suoraan Alkoissa hyllyissä, mutta näinkin parempi. Harvemmin minulla on kiire niitä oluita saada. Nähtäväksi jää mihin tämä kehittyy.

Tilasin siis pullot Bracia Rich Dark Alea, Jaipur IPAa ja Wild Raven Black IPAa, joista jälkimmäisen otin nyt perjantaisaunan päätteeksi maisteluun. Tämä olut on saanut Ratebeerissä pisteet 98/97, joten lupa lienee odottaa hyvää.

Olut on väriltään hyvin tumman ruskeaa, muttei kuitenkaan lähelläkään korpin mustaa. Pinnalle kertyy neljän sentin kerros kuohkeaa ja vaalean ruskeaa pienikuplaista vaahtokruunu.

Tuoksu on paahtainen, karamellimaltainen, himpun verran minttusuklainen.  Ja kyllä tuolta on aistittavissa etiketissä mainittu ananaskin. Myös pieni katajan oksan tuntu tästä löytyy. Aika mukavan tuntuinen yhdistelmä.

Wild Ravenin maku on myös paahteinen, mutta hyvin pehmeä paahtoinen. Tummaa suklaata ja sitä ananasta. Jännä! En ole ennen näin ananasmaisia aromeja oluessa maistanut. Jännästi ne tulee pehmeän paahteisuuden takaa ja häipyvät pihkaisten ja katajaisten havujen tullessa perässä pyyhkimään limakalvoja. Havujen jälkeen suuhun jää vielä jotain eukalyptusmaista. 

Suutuntuma on pehmeän ja kevyen katkera. Yllättävänkin raikas kokonaisuus.

Kokonaisuutena yllättävänkin hyvä olut. En oikein osannut odottaa näin tasapainoista, pehmeän paahteista ja samalla raikkaan hedelmäisen rapsakkaa kokonaisuutta. Ei kaduta tämän ostaminen. Ehkä voisi hankkia vaikka toisen pullon jemmaan.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Thornbridge Brewery
Tyyli: Black IPA
Maa: Englanti
Väri: 78 EBC
Katkerot: 65 EBU
Kantavierre: 15,6°
Maltaat:  Maris Otter, Munich, Black Patent ja Suklaamallas
Humalat:  Nelson Sauvin, Centennial, Sorachi Ace, Chinook ja Amarillo
Alkoholi: 6,6 %
Mistä: Tilattu Beers of The World palvelun kautta, mutta olisi ollut myös saatavilla hyllytuotteena Sokoksen Alkosta Kuopiossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti