perjantai 8. heinäkuuta 2016

Wild Boar – Buxton Brewery

Tänään olut arviossa Brittiläisen Buxton Breweryn Wild Boar Indian Pale Ale. Sen verran harvoin olen tämän panimon oluita päässyt maistamaan, joten piti sännätä ostoksille heti, kun huomasin tätä Alkossa olevan saatavilla.

Wild Boar on väriltään kauniin oljen keltaista ja lähes täysin kirkasta. Kaadettaessa lasiin muodostuu lähes neljän sentin kuohkean lähes täysin valkoinen vaahtokruunu. 

Tuoksusta löytyy hedelmäistä humalaa ja hienoisesti metsämansikkaa. Tuoksu on kuitenkin melko mieto.

Maku on hedelmäinen. Löytyy mangoa, hintsusti etiketissäkin luvattua limeä sekä häivähdyksen omaisesti myös metsämansikkaa, kuten tuoksussakin. Hetken kuluttua kehiin astuu myös pähkinää ja maltaisuutta. Jälkimaun puolella vallan ottaa pihkainen ja maapähkinän kuorimainen katkeruus, joka yltyy hetkittäin hyvinkin dominoivaksi.

Suutuntuma on napakka ja etenkin jälkimaun puolella limakalvoja kuivattavan katkera. Ehkäpä vähän liikaakin. Lähes bitterin paikkeilla liikutaan.

Kokonaisuutena hyvin napakka, hedelmäinen ja pähkinäinen IPA melko kurittavalla jälkikatkeroilla. Voisin ostaa toistenkin, mutta hintaansa nähden ei varmaankaan ensisijainen sijoitus.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50  

Speksit:
Panimo: Buxton Brewery
Tyyli: IPA
Maa: Englanti
Väri: 13,6 EBC
Katkerot: 59,4 EBU
Kantavierre: 12,9 °P
Alkoholi: 5,7 %
Mistä: Päivärannan Citymarketin Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti