maanantai 5. toukokuuta 2014

Hitachino Nest Beer Commemorative Ale (賀正エール) & Shironigori (白濁)

Iltakaupan jälkeen käväisin hakemassa muutamat oluet taas maisteluun hyväksi toteamastani alkoholikaupasta. Tämä on sen verta hyvä kauppa, jotta jaanpahan osoitteen tähän, vaikka harvahan tämän blogin lukija tänne eksyy. Japanissahan nuo osoitteet on vähän hankalia, kun kauduilla ei ole nimiä, niin helpompi pistää koko kartta tähän.Ostin taas pari Kiuchi Breweryn (木内酒造) olutta, jotka on tähän asti olleet mielenkiintoisimpia. Mukaan lähti myös yksi japanilaisen Nippon Beer Co. panimon Belgityylinen vehnä sekä iso pullo Asahi Super "Dry":ta muille.

Hitachino Nest Beer Commemorative Ale

Ensi maistelin Hitachino Nest Beerin Commemorative Ale (賀正エール). Tämä olut on tehty vuoden 2014 kunniaksi ja hyöstetty kasalla yrttejä. Mukana on vanilla papu (?!?), appelsiinin kuorta, korianteri, muskottipähkinää ja kanelia, joten mielenkiintoinen ja reipas keitos odotettavissa.

Commemorative Ale (CA) on lasissa syvän meripihkan ruskeaa. Kaadettaessa pinnalle kertyy vain ohut vaahtokerros, joka säilyy kuitenkin pitkään. Tuoksussa yrttisyyttä (ehkäpä juuri korianteri) ja  hivenen makeutta. Myös kanelia on löydettävissä hieman.

Herkullinen pakkaus. Asenne kohdillaan ja tulos on hyvä.


Maussa kanelista makeutta ja sitrusta. Täyteläisin maku tähän mennessä maistamistani japanilaisista oluista. Humalointi tuntuu kivasti ja käy sopivasti yhteen oluen hienoisen makeuden kanssa. Suutuntuma täyteläisen pehmeä, jota humalointi tukee.

Kivan oloinen olut ja hieno kokoeileva meininki makumaailman suhteen. Paras maistamistani Hitachino Nest Beer:stä tähän mennessä.

Commemorative Alen tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 40/50

Speksit:
Panimo: Kiuchi Brewery 木内酒造
Tyyli: Ale
Maa: Japani
Katkerot: 28 IBU
Kantavierre: 1,080 OG
Maltaat: Marris Otter, Wheat, Munich, Crystal, Chocolate
Humalat: Styrian Golding, Tettnang, Hallertau, Saaz
Alkoholi: 8,0 %
Muuta: Korianteri, kaneli, appelsiinin kuori, muskottipähkinä ja vaniljapapu
Mistä: Alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani

Shironigori

Iltahörpyksi otin vielä Nippon Beer Co.:n Shironigori, joka on etiketin mukaan Belgian White beer style eli vehnäolutta taasen. Ja eikuin kimppuun.

Shironigori näyttää lasissa erittäin vaalealta ja vaahtoa kertyy pinnalle hyvin niukasti. Olut on kuin hivenen värjättyä vettä. Ei hirveän houkuttelevan oloista.

Väljähtänyt olemus.
Tuoksussa sitrusta ja hiivaa, mutta tuoksu on mieto. Onkohan minun nenässäni jotain ongelmaa, kun kaikki täällä tuoksuu niin miedolta?!?

Maku on pehmeän vehnäleipäinen ja basillikainen, jota ryydittää sitruksisuus ja hiilihappokuplien kirpakkuus. Jälkimakuna suuhun ei jää paljoa mitään. Kuivuus vallitsee suutuntumaa pehmeyden jälkeen.

Kokonaisuutena heikkotuotos tämä mielestäni. Maku oli oluessa parasta, mikä tietysti pääasia, muttei sekään yllä vehnäoluiden parhaimmistoon, joten ei kyllä tulisi toistamiseen hommattua. Muulta osin pettymys. Hauska plussa oluen pakkaus ideasta. Eli tämä vehnä oli tölkissä ja sen etiketit oli painettu väärinpäin, jolloin tölkkiä säilytettään kaupassa väärinpäin. Näin saadaan hiivat selkeämmin liikenteeseen ilman tölkin pyörittelyä (tosin tämä yksilö kaipasi kyllä hieman pyöräytystä saadakseen loput sakat lasiin mukaan). Mutta innnovaatiosta 1 pointsi plussaa kokonaisvaikutelmaan.

Tölkin etiketi oli painettu väärinpäin, jolloin
tölkkiä säilytetään kaupassa ylösalaisin. Näin
sakkahiivat sekoittuvat helpommin mukaan,
kun tölkki avataan.
Eli tässä setissä tuli tämän reissun maukkain ja mielenkiintoisin olut sekä laimein ja suurin pettymys. Tasapainoista hommaa siis.

Musiikiksi japanilaisen スーパーカー (Supercar) bändin Aoharu Youth kappale. Tämä biisi löytyy levyltä, jonka saimme puolisoni nuoruuden ajan ystävältä nähdessämme häntä 8 vuotta sitten Tokyossa. Tätä hänen tekemää "kokoelma"levyä on tullut kyllä kuunneltua jossain vaiheessa enemmänkin. Bändi tekee mielenkiintoista ja maalailevaa elektrohenkistä poppia. Tosin alkuaikoina bändin ulosanti oli paljon enemmän kitaravoittoista. Bändi oli jo tuolloin 2006 heittänyt ilmeisesti kitarat ja koskettimet naulaan, mutta ainakin bändin rumpali Kōdai Tazawa (田沢 公大) on tehnyt sen jälkeen musiikkia elktroduo aM™[aem]:lla mm. GrandTurismo peleihin.


Shironigori tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 22/50  

Speksit:
Panimo: Nippon Beer Co. Ltd.
Tyyli: Vehnäolut
Maa: Japani
Alkoholi:  5,0 %
Muuta: Oluen etiketti on painettu tölkkiin hauskasti väärinpäin, jolloin juoman sisältämät hiivat saadaan liikkeelle jo ennen oluen avausta.
Mistä: Alkoholiliike, Kiay-Cho, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti