sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Juhla Pils – Fiskarsin Panimo

Hyvin maistui oluen teon ohessa.
Sain tuossa taannoin Rekolan Panimolta, joka reilu viikko sitten muutti nimensä Fiskarsin Panimoksi, maistiaispaketin, missä oli yksi etiketitön pullo. Tämä pullo sisälsi Suomi 100-vuotta Juhla Pils -olutta.

Tällä hetkellä Juhla Pilsiä ei ole saatavilla kuin ravintolatarjoiluna hanasta. Resepti on kuitenkin panimolla hiottu tovi, joten suattaapi olla, että tätä kauppojen hyllyillä pulloissakin tämän vuoden aikana nähdään.

Juhla Pils on väriltään kullankeltaista ja kirkasta. Pieneen kahden desin lasiin kaadettaessa valkoista vaahtoa kertyy hieman, mutta se on melko lyhyt ikäistä.

Tuoksu maltainen, tuoreen ruohoinen ja hennon kukkainenkin. Hienoisesti löytyy hedelmäkarkkiakin. Tuoksusta en löydä diasetyylisyyttä.

Ensi suullinen tuntui ensin mietona, mutta sitten humalatujauksen jälkivanassa esiin puskee makeaa maltaisuutta ja tuttifrutti karkkia. Sitten humalat ottavat taas hallinnan ruohoisella ja sitruksisella otteellaan. Seuraavat suulliset jatkavat samoilla linjoilla, mutta mietoutta ei enää tunnu ja maltaat on heti läsnä. Lisänä tulee jotain kukkaisia ja yrttisiä fiiliksiä. Vastaleikattu ruoho on selkeästi läsnä. Pullon loppua kohden jälkimaussa diasetyylisyys alkaa tulla selkeämmin esille. Oikeastaan oikein hieno makukombo.

Suutuntuma on mukavan tukeva olematta kuitenkaan tunkkainen. Humalointi raikastaa ja ryhdittää. Tosin hienoisesti jotain voimaista/rasvamaista tulee välilä suun taka-alalla esiin.

Kokonaisuuten maukas pils, jossa pientä miinusta tulee hetkellisestä rasvamaisesta suutuntumasta. En osaa sanoa tuleeko se diasetyylistä, kun sitä maussa ei paljoa ole, mutta hieman se häiritsee minua. Se ei ole niinkään maussa, mutta suutuntumassa se tulee. Toisaalta tässä panimolla on ollut tavoitteena saada diasetyylisyyttä esille, joten siinä on onnistuttu. Itse en ole kuitenkaan suurin diasetyylisyyttä ystävä. Kuitenkin tähän mennessä paras maistamani Suomi 100 -teeman alla tehty olut.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Rekolan Panimo
Tyyli: Pils
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Sain maistiaispullon panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti