maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mosaic Vienna Pale Ale – Kimito Brewing

Tämän illan olutarviossa melko tuoreen kotimaisen pienpanimon Kimito Brewingin Mosaic Vienna Pale Ale. Olut herätti oman mielenkiintoni simppelillä reseptiikallaan. Maltaina Viennaa, single hop humalointi Mosaicilla ja hiivana käytetty itsellekin tuttua Safalen US-05. Tämän kaltaista voisi kokeilla tehdä itsekin, jos hyvää on.

Muutamaa panimon tuotetta olen maistanut, joten en ole vielä isommin muodostanut panimosta mielikuvaa. Toki uudet panimot kiinnostavat aina.

Mosaic Vienna kaatuu reilusti kuohuen lasiin. Vaahto meinaa tulla ulos, vaikka hitaasti kaadan. Koko pullo ei mahdu Spiegelaun IPA-lasiin. Valkoinen vaahto melko isokuplaista ja laskeaa nopeahkosti. Juoma on kirkasta ja väriltään kullankeltaista.

Tuoksu on maltainen ja hennon aprikoosinen. Pihkaa pyörähtelee myös pikkuisen.

Maku reilun maltainen. Viennan omalaatuinen aromi selkeästi läsnä. Humala potkii napakasti ja pihkoittaa suuta reilusti jälkimaussa. Ennen pihkojen hyökkäämistä esiin pyörähtää erikoisesti jotain omenamehumaista... Jännä.

Suutuntuma on melko kevyt, vaikka mallasrunkoa on.


Kokonaisuutena Mosaic Vienna Pale Ale on vähän vaisu ja yksipuolinen esitys. En hirveästi lämpeä tälle. Mielenkiintoinen kokeilu, mutta toiste en ostaisi. Viennan omalaatuinen aromi nousee selkeästi esiin – hyvässä ja pahassa. En ole varma onko hyvä idea käyttää pelkkää Viennaa. Mutta makunsa kullakin. Mosaic ei ehkä päässyt tässä parhaiten esiin. Esittely teksteissä mainitaan purukumi, papaija ja mustikka. Jotenkin näitä voi astia, mutta eniten tuoksussa. Maussa hetkellisinä häivähdyksinä. Mielestäni ne jää kuitenkin hieman maltaan alle. 

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 28/50 

Speksit:
Panimo: Kimito Brewing
Tyyli: Pale Ale / Single hop
Maa: Suomi
Maltaat:  Vienna
Humalat:  Mosaic
Hiiva: Safale US-05
Alkoholi: 5,6 %
Mistä: Päiväranna Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti