perjantai 7. maaliskuuta 2014

Organic IPA – Napa Smith Brewery

Ihan napakka jenkki IPA,
muttei nouse omiin suosikkeihin.
Perjantainen päiväkalja. Olin pyörinyt kaupungilla hoitamassa ja selvittelemässä erinäisiä hommia ja Ravintola Malja sattui sopivasti kotimatkan varrelle, joten eikun sisään. Malja on yksi parhaimmista - ellei paras - Kuopiolaisista olutravintoloista. Täällä tulee käytyä useimmiten, kun tulee lähdettyä olusella käymään.

Tänään valitsin maisteluun hanasta pienen tuopillisen Nashvilleläisen Napa Smith Breweryn Organic IPAa. Jenkkityyliset IPAt sopivat useinmiten omaan suuhuni, joten olen aina innoissani, kun niitä pääsen maistelemaan.

Oluen väri on kaunis kuparinpunainen ja pinnalle muodostuu ohut "sammakonkutuvaahto". Eli vaahto on tuommoista isompi kuplaista ja kuplat ovat hyvin samankokoisia keskenään. Samanlaista vaahtoa muistan muodostuneen myös Eviltwin Breweryn P3:sen pinnalle.

Tuoksussa kirpeyttä ja marjaisuutta. Maku on makeahkon karamellinen, mutta raikas ja aistittavassa hedelmää ja marjaisuutta. Humalointi hyökkää sitten aika terävänä ja voimakkaana. Kitkeryys on kestävä, jossa on kuitenkin jotain hyvää... Suutuntuma on alkuun raikas, mikä muuttuu kitkeryydeksi suhteellisen nopeasti.

Otatetaan taustalle vähän ameriikan suunnan musatunnelmia - tosin lontoolaisen Mumford & Sons yhtyeen esittämänä. Tämä loistava brittinelikko on ponnahtanut iskevällä bluegrassia, countria, rockia, folkia ja indiemeininkiä yhdistävällä tyylillään maailman maineeseen. Iloisen reipas banjovoittoinen tunnelmointi ja moniäänilaulut ovat yllättävän monipuolista. Itse en hirveämmin countrista pidä, mutta huomaan kuuntelevani useinkin tätä levyä. Eli olkaapas hyvät, Babel levyltä räväkkä I Will Wait.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Speksit:
Tyyli: IPA
Maa: USA
Väri: Light Amber
Katkerot: 75 IBU
Maltaat: 2 Row, Munich, Caramel 20
Humalat: Palisade, Tettnang and Smaragd
Alkoholi: 7,0 %
Mistä: Ravintola Malja, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti