perjantai 8. elokuuta 2014

American Pale Ale - Stadin Panimo

Perjantai-ilta. Tänään ja tänä viikonloppuna olis kaikenlaista kiva eri puolilla Suomea. Kouvolassa Kymijoki Beer Festival ja piäkirkolla ois Flow Festarit. Mutta huomenna on töitä, joten jääpi molemmat minulta väliin. Onneksi voi ollutta maistella kämpilläkin ja kuunnella musaa.

Töiden pääteeksi iltaruoan kera otin maisteluun Stadin Panimon American Pale Alen. Muistelin, etten tätä olis ennen maistanut, mutt tarkemmin muistiinpanojani tutkittuani havaitsin maistelleeni tämän jo viime syyskuussa. Mutta tuli tämä hommattua työkämpän jääkaappin, joten mikseipä tästä arviota kirjoittelisi myös.

StaPan APA on väriltään kullan keltaista ja kirkasta, tosin pullon pohjat kipattuani lasiin myöhemmin sakka samensi sitä hieman. Pinnalle kertyy reilu parin sentin kerros valkoista kestävää vaahtoa.

Tuoksussa mallasta ja humalan katkeroa. Häivähdys hedelmäistä makeutta, mutta melko miedosti.

Maussa korostuu jämäkämpi mallasrunko, jonka jälkeen makuun nousee hivenen hedelmäisyyttäkin. Jälkimakuun puskee tiukkaa katkeruutta. Jopa yllättävän katkeraa IBU arvoon nähden. Hedelmäisyyden olisin toivonut kyllä korostuvan enemmän, mutta mukava maltaisuus tosin paikkaa sitä. Suutuntuma rapsakka ja kohtuullisen katkera.

Ihan kelpo olut kyseessä, mutta etiketin mainitsemaa "runsaan sitruksista ja hedelmäistä aromia" jäin kaipaamaan. Tässä päiväis ois joulukuussa, joten liekkö maukkaampaa tuoreeltaan.

Kun ei kerta mukavin tapahtumiin pääse osallistumaan, niin tunnelmoidaan edes. Musiikiksi pyöräytetään Flowssa tänään esiintyvän suomalaisen Mirel Wagnerin uusimman levyn Oak Tree, joka muuten sai brittiläisen Mojo musalehden arvostelussa täydet viisi tähteä, ensimmäinen sinkku biisi Oak Tree. Tämän upea äänisen neidin uusimman levyn julkaisi legendaarinen Seatlelainen Sub Pop lafka, joka on julkaisut mm. Nirvanan, Soundgardenin ja Sonic Youthin levyjä. Eipä pöllömmin. Hieno on myös kappale.Tuomio: 
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50  

Speksit:
Panimo: Stadin Panimo
Tyyli: American Pale Ale
Maa: Suomi
Katkerot: 35 IBU
Kantavierre: 10,8°
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: Valittu parhaaksi Ale-olueksi Suomen Paras Olut 2012 -kilpailussa. Tämä pullo erää #579.
Mistä: Seppälän Prisma, Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti