sunnuntai 10. elokuuta 2014

Mufloni CCCCC IPA - Beer Hunter's

Tässä jokin aika sitten Alkossa pistäytyessäni huomasin Muflonin CCCCC IPA olevan jälleen saatavilla. Olen tämän joskus aiemmin maistellut muistelin sen hyvältä maistuvan. Vanhoja muistiin panoja tsekkaillessani huomasin, että aikaisempi versio olisi ollut 6,0%, kun tämä nyt ostamani versio 7,0%. Voi toki olla, että olen kirjannut silloin väärin.

Nyt lauantai-illan päätteeksi on hyvä hetki maistella maukasta IPAa. Toivottavasti on yhtä hyvää kuin mitä muistan.

Mufloni CCCCC IPA on väriltään melko tumman punertavan meripihkan väristä. Päälle kertyy noin 2cm kerros hieman maitokahvia vaaleampaa vaahtoa.

Tuoksussa makeaa kermatoffeeta, häivähdys hunajaa, kuusimetsää ja pihkaa. Ehkäpä jopa mansikkaa... en osaa ihan varmasti sanoa, mitä se on, mutta jotain marjaisaa tässä on.

Maussa makeaa hedelmää, nallekarkkia ja ihanan suloisen katkeraa sitrusmaista ja pihkaista humalaa. Kuin suuhun olisi saapunut trooppisen hedelmäisessä havumetsässä sijaitseva karkkikauppa. Huhuh. Tämä on kyllä parempaa kuin muistin. Jälkimaussa pihka ja havu viipyilee pitkään. Oluen maku ei kärsi edes pienestä lämpenemisestä. Nautiskelin tätä melkein kaksi tuntia eikä loppu maistunut ollenkaa pahalta. Pehmeys ja makeus hieman korostuu loppua kohden.

Suutuntuma on makoisan pehmeä ja silkkinen, joka jälkimaussa muuttuu humalan katkeruuden astuessa kuvioon. 

Nyt on kyllä niin hieno suomalainen olut käsissä, että oksat pois ja havua kurkkuun. Tätä kyllä pitää käydä hakemassa pari pulloa jemmaan, jos vielä Alkoista löytyy.

Tänään töistä kotiin ajellessa kuuntelin Yle Suomen Hitin kaava ohjelmaa, missä puitiin Jonna Tervomaan reilun vuosi sitten ilmestyneen 5 vuoden tauon jälkeisen "comeback"-biisin, Minä Toivon, hitteyttä. Todella mielenkiintoista oli kuunnella musiikin osaajien purkamista biisiä osiin. Loppujen lopuksi biisi on rakennettu lähes täysin saman sointukierron päälle pienillä variaatiolla. Kertsi ei erotu niin selkeästi, vaan biisi puskee läpi kuin tavarajuna halki lumisen metsän. Rakenteen erilaistaminen ja rytmitys tehdään laulumelodialla ja sanoituksilla. Erittäin positiiviset ja elämänmyönteiset sanat muuten. Käy kuuntelemassa tämä ohjelma, jos tarkempi analyysi kiinnostaa. Kuultavissa Yle Areenassa 8.9.2014 saakka. 

Hieno biisi ja hieno tuote. Suurimman osan aikaa sitä ei huomaa kuinka onkaan ympäröity niin hienojen asiolla, teoilla ja ihmisillä. Sietäisi olla. Kippis.Tuomio: 
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 42/50  

Speksit:
Panimo: Beer Hunter's
Tyyli: IPA
Maa: Suomi
Väri: 63,9 EBC
Katkerot: 100 EBU
Kantavierre: 17,4°
Humalat: Cascade, Centennial, Citra, Chinook ja Columbus
Alkoholi: 7,0 %
Muuta: Viiden C:n humalat, mistä nimikin tulee.
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti