keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pale Trail (Gyp. No.2) ja Gyp Wit (Gyp. No.4) - Gypsy Inc.

Kuukausi sitten pistäytyessäni Jyväskylässä kävin hakemassa Palokan Citymarketista taas kaapin täydennystä. Siellä oli myös tanskalaisen Gypsy Inc. panimon neljää olutta saatavilla ja päädyin ostamaan kaikki nämä itselleni tuntemattoman panimon oluet jemmaan. Aiemmin on tullut juotua jo maukas pilsner tyyppinen Tipsy Gypsy ja Soft Focus, josta myös arvionkin tein. Nyt sitten yhteisarviossa nämä loput kaksi, jotka on kylläkin eri päivinä nautittu.

Pale Trail (Gyp. No.2) 

Olut on väriltään vaalean okran väristä ja hieman sameaa. Nostaa kaadettaessa reilun kerroksen vaalea pienikuplaista vaahtoa. Tuoksussa ruohoa, kuivaa heinää, humalaa ja häivähdys punaherukkaa.

Maussa havua, humalaa ja olin aistivinani ananasmaista makeutta. Mielenkiintoinen huomio. Ensimmäistä kertaa oluessa olen maistavinani ananasta. Ei voimakkaana ja enemmänkin ananaskarkin esanssin kaltainen aromi, kuin kypsyn mehukkaan tuoreen ananaksen maku. Ei silti paha.

Jälkimakuna suuhun jää humalointi havuineen huitomaan katkeran suloisesti. Suutuntuma hieman happaman hiilihappoinen ja katkeroa. Katkeruuden pyöränsisäkumimaisuus korostuu jälkimaussa.

Kokonaisuudessaan kelpokauppa APA. Ehkäpä hieman pidemmälle käytetty/mallastetumi eli vahvempi versio korostaisi humalan ja ananaksen liittoa enemmän. Oman kokemukseni perusteella suomalaisia kauppavahvuisia vahvemmat APAt ja IPAt ovat pääsääntöisesti maukkaampia ja raikkaampia kuin nämä miedommat. Toki poikkeuksiakin on.

Pale Trailin Tuomio: 
Tuoksu: 7/10 
Ulkonäkö: 4/5 
Maku: 7/10 
Suutuntuma: 3/5 
Kokonaisvaikutelma: 13/20 
Yhteensä: 34/50  

Speksit: 
Panimo: Gypsy Inc.
Tyyli: American Pale Ale 
Maa: Tanska
Alkoholi: 4,7 % 
Humalat: Simcoe, Citra ja Tettnanger
Muuta: Pantu belgialaisella De Proef Brouwerij tilauspanimolla 
Mistä: Palokan Citymarket, Jyväskylä

Gyp Wit (Gyp. No.4)

Gyp Wit (Gyp. No.4) on belgityylinen vaalea vehnäolut. Tämän siis maistoin viime sunnuntainan päivällisellä.

Vaalea oljenkeltainen ja hieman samea olut. Pinnalle kohoaa valkoista paksunoloista vaahtoa.

Tuoksu on miedohko, mutta siitä on löydettävissä vehnäisyyttä ja makeampaa sitruksisuutta. Maku on myös mieto ja kuiva. Mukana myös basillikaa ja sitruunaa. Suutuntuma on kirpakka ja kuiva sekä kupliva.

Kokonaisvaikutelmaltaan vähän laimeahko Wit. Ei oikein iskee, mutta toimi ihan hyvin halloumilla ja basillikalla höystetyn salaatin kera.

Musasuositukseksi pyöräytän Volcano Choirin Repave levyltä merenpauhun lailla kasvavan Comrade kappaleen. Volcano Choirissa vaikuttaa itselleni Bon Iverista tutuksi tullut laulaja-lauluntekijä Justin Vernon. Hienoa settiä on tämänkin bändin tuotokset.

Gyp Witin Tuomio: 
Tuoksu: 5/10 
Ulkonäkö: 3/5 
Maku: 7/10 
Suutuntuma: 3/5 
Kokonaisvaikutelma: 12/20 
Yhteensä: 30/50  

Speksit: 
Panimo: Gypsy Inc.
Tyyli: Belgian Wit
Maa: Tanska
Alkoholi: 4,7 % 
Humalat: Simcoe ja Mosaic
Muuta: Pantu belgialaisella De Proef Brouwerij tilauspanimolla 
Mistä: Palokan Citymarket, Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti