sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Trappistes Rochefort 6 – Abbey Saint Remy

Pääsiäinen on taas ja lasit täynnä hyvää olutta. Itse jätin tänä vuonna kotimaiset pääsiäisolut viritelmät hyllyihin edellisten vuosien huonojen kokemusten perusteella, vaikka Stadin Panimon Grand Cru Paques Brune olikin viime vuonna oikein miellyttävä kokemus. Jotenkin parhaiksi pääsiäisoluiksi olen kuitenkin todennut Belgialaiset, etenkin Trappist-oluet. Myös pääsiäisen paastolle kehitetty Schlenkerlan Fastenbier on erinomainen pääsiäisajan juoma.

Tällä kertaa lasissa on Abbey Saint Remy luostarin Trappistes Rochefort 6. Saman luostarin Trappistes Rochefort numerot 8 ja 10, jotka on molemmat tullut aiemmin maistettua ja jälkimmäisestä olen kaksi vuotta sitten pääsiäisenä lyhyen arvion siitä tänne blogiinkin kirjoittanutkin, mutta tämän kutosen mentävä aukko sivistyksestäni löytyi. Onneksi tätä sai kotiin kannettuna Belgian Beer Factorysta sopuhintaan.

Trappistes Rochefort 6 väriltään kauniin oranssinruskea ja suoraan valoa vasten katsottuna lähes oranssi. Lasiin kaadettaessa vaahtoa alkaa kertymään reilusti, mutta maltillisella liikkeellä saan koko pullon mahtumaan kerralla lasiin. Vaahto muodostuu pienistä tasakokoisista helmimäisitä kuplista ja se on melko pitkäikäistä. Laskeuduttuaankin vaahto peittää oluen pintaa parin millin tasaisena peittona pitkään.

Tuoksu on hieman makea, rusinainen ja kuivahedelmäinen sekä marjaisan happankin. Myös hitusen kahvia olen tuoksuprofiilissa aistivinani. Lämmetessään tuoksuun tulee myös yrttisiä vivahteita ja lisää makeutta.

Maku on yhdistelmä maltillista maltaisuutta, ruohomaista humalointi, rusinaa ja kahvia. Jotain raikkaampaa yrttimäistäkin tässä on. Suutunutumaltaan Rochefort 6 on melko täytäläinen ja pehmeä, jota hyvin pienet hiilihappokuplat terävöittävät.

Loppujen lopuksi yllättävänkin kevyt olut. Tuntui kevenevän lasin pohjan lähestyessä. Kyllä tätä mielummin juo kuin montaa muuta, mutta ehkä kuitenkin valitsisin ennemmin kasin, jos kymppiä ei olisi saatavilla. Kokonaisuuten kuitenkin maukas olut, joka ei pärjää isommille veljilleen.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Abbey Saint Remy
Tyyli: Belgian Strong Ale
Maa: Belgia
Maltaat:  Mallastettu ohra ja ei mallastettu vilja
Alkoholi: 7,5 %
Muuta: Sokeri. Olut valmistetaan Belgialaisen Rochefort kaupungin lähellä sijaitsevassa Notre Dame de Saint Rémyn luostaripanimossa, jossa olutta on tehty jo vuodesta 1595 lähetien.
Mistä: Belgian Beer Factory

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti