perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukinkkuportteri – Stadin Panimo

Tämä blogiteksti on julkaistu myös Facebookissa Olutjoulukalenterissa, jonka yksi kirjoittajista myös olen.


Toisesta luukusta paljastui Stadin Panimon Joulukinkkuportteri. Retrohenkisessä etiketissä komeilee joulunpunaiseksi värjätty karju. Jotenkin tulee heti joulu mieleen. Verrattaen tyylikäs ulkoasu. Kun etiketissä lupaillaan "Täyteläisen pehmä, paahteisen maltainnen", niin odotukset ovat korkealla.

Joulukinkkuportteri on väriltään hyvin tumman ruskeaa ja pinnalle muodostuu kaadettaessa noin sentin vaalea vaahtokerros, joka on hyvin lyhyt ikäinen. Pinnalle jää kuitenkin pieni ohut vaahtohuntu – kuin ohueksi satanut ensilumi kerros.

Tuoksu on kahvia, suklaata ja paahteista mallasta. Myös hieman savuakin. Onpas miellyttävä ja herkullinen tuoksu. Mieleen tulee kotona joulun alla leijaileva kinkun tuoksu. Ai, ai.

Lasi huulille ja ensimmäinen suullinen. Onpas ohut suutuntuma. Jopa hieman vetinen. Kyllä täältä kaivautuu esille jotain paahteista mallasta, hentoa huoltarikahvia ja männyn neulasia, mutta melko varovaisesti. Jotain turhan terävää tässä on, mikä ei  Jälkimaussa viipyilee nokinen ja kuiva maku pitkään. 

Tjaa... No nyt jäi melko ristiriitainen fiilis. Olut lasissa näytti ihan mukavalta portterilta, vähän ohuella hunnulla tosin, mutta tuoksu taas lupailu hyvää ja sai sylkirauhaset heräämään. Sitten tuli mukaan maku, joka osoittautui pettymykseksi. Tympeä vetinen ja mautonkin se vähän oli. Suutuntumassa oli hetkensä, mutta sekin tuntui turhan ohuelta. Ei nyt tämä tiukasti iskenyt ei. Eikä minusta täyttänyt etiketin lupausta. 

En tiedä olisiko maukkaan, kuivaksi hitaasti paistuneen joulukinkun kaverina toiminut paremmin, mutta jää minulta testaamatta. Sen verran on jouluolut valikoimaa tarjolla, että ostan mieluummin jonkun uuden tuttavuuden.

Tämä postaus löytyy siis myös osoitteesta https://www.facebook.com/olutjoulukalenteri/

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50 

Speksit:
Panimo: Stadin Panimo
Tyyli: Portteri
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti