perjantai 27. lokakuuta 2017

Steamworks Pumpkin Ale – Steamworks Brewing Co.

Tänään arviossa kanadalaisen Steamworks Brewing Co. Steamworks Pumpkin Ale. Pohjois-Amerikassa nämä kurpitsa Alet on jo muodostuneet melkein heikäläisten omiksi syyssadon oluiksi. On näitä Suomessakin alkanut näkymään (ainakin Maku Brewingin Pumpkin 2 oluen olen maistanut). En hirväen paljoa ole tätä oluttyyliä maistellut – kuten en paljon muitakaan kurpitsatuotteita. 

Steamworks Brewing Co. on itselleni uusi tuttavuus. Etiketin ja panimon logonkin perusteella tekijät taitavat olla Steampunkin ystäviä. Ainakin samaa kuvastoa etiketissä viljellään. Komea on ainakin pullon ulkoasu, mistä plussaa. Oluessa on siis perusraaka-aineiden lisäksi käytetty kurpitsaa, kanelia, mausteneilikkaa, inkivääriä ja muskottia.

Steamworks Pumpkin Ale on hyvin kirkasta ja oranssin pihkaisen väristä. Tarkemmin katsottuna seassa leijuu melko paljon pieniä hippuja. Pinnalle moudostuu vajaan sentin korkuinen valkoinen vaahtokukka, joka häviää hyvin nopeasti.

Tuoksussa mielyttävää hieman makeahkoa hedelmää ja yrttejä. Raikas. Toisaalta hyvin jouluinen tuoksu.

Maussa mielyttävää kuivahedelmää ja varmastikin sitä kurpitsaa, jota itse en hirveän hyvin tunne. Seassa jotain kaneelista, neilikkaista ja korianteria. Jälkimakuun tulee pieni humalan puraisu. Ihan mukava makukombo.

Suutuntuma on pehmeähkön täyteläinen. Mallasrunkoa on riittävästi ja se pitää myös jälkimaun puolella. Hiilihappokuplat piristävät, mutta juotavuus ei kärsi.  

Kokonaisuutena hyvä ja maukas Pumpkin Ale. En ole hirvän montaa tämän tyylilajin edustajaa maistanut, mutta tämä maistuu ja toimii. Helposti juotava, mutta kuitenkin maukas ja jotenkin mukavan mausteinen. Toimii oikein hyvin tämmöiseen pimenevän syysiltaan. Ottaisin mielelläni toisenkin.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Steamworks Brewing Co.
Tyyli: Pumpkin Ale
Maa: Kanada
Väri:  EBC
Katkerot: 25 IBU (Alko 21,0 EBU)
Kantavierre: 14,6 °P
Maltaat:  Otter, Munich, Cara 20, Cara 45, suklaamallas
Humalat:  Magnum
Alkoholi: 6,5 %
Muuta: Kurpitsaa, inkivääriä, kanelia, muskottia, mausteneilikkaa
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti