perjantai 16. toukokuuta 2014

Asahi The Master (アサヒ ザ・マスター) ja Umenishiki Wood Finish & Assemblage

Nyt sitä ollaan jo kotiuduttu Japanista, mutta maisteltuja oluita on jäänyt kirjaamatta ajan puutteen vuoksi. Tässä lisäilen niitä sitä mukaan, kun ehdin kirjoitella valmiiksi muistiinpanojen pohjalta.

Asahi The Master (アサヒ ザ・マスター)


Paahtava aurinkoinen päivä laittoi janottamaan Matsuyaman linnaan suuntautuneen tutustumiskäynnin jälkeen. Majapaikalle saapuessa otin jääkaappikylmän Asahin The Masterin (アサヒ ザ・マスター) maisteluun ja menin köllöttelemään tatamilattialle.

Japanilainen pils-tyyppinen olut
peri japanilaisessa miljöössä.
Kyseessä on pilsner tyylinen olut. Paljon Japanissa tunnutaan arvostavan saksanolut kulttuuria ja sieltähän tämänkin malli on haettu. Olut on erittäin kirkkasta ja vaalean kullan keltaisen värinen. Valkoista vaahtoa kertyy hyvin niukasti. Tuoksu on mieto, enkä saa tästä mitään irti. 

Maku on kevyehkön maltainen, jota sävyttää napakampi humalointi ja hiilihappoisuus. Mausta löytyy hieman vihreän omenan happamuutta. Suutuntuma on kirpakka ja hiilihappoinen.

Suutuntuma kirpakka ja hyvin hiilihappoinen. Kokonaisuuten mallikas pilsneri, joka on omaan makuuni liian hiilihappoinen.

Asahi The Master Pilsnerin tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50  

Speksit:
Panimo: Asahi Breweries Ltd.
Tyyli: Pilsner
Maa: Japani
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani


Umenishiki Wood Finish & Assemblage


Myöhemmin iltakylvyn jälkeen otin maisteluun Ehimeläisen Umenishikin panimon Wood Finish & Assemblage oluen. Kyseessä on käsitykseni mukaan hieman erikoisempi viritelmä, jossa on käytetty lisänä paahdettua riisiä, ruista, durraa, maissia, kauraa ja spelttiä. 

Tumman meripihkan värinen Wood Finish &
Assemblage olut osoittautui oikein makoisaksi,
vaikka etiketti vaikutti vähän amatöörimaiselta
tekeleeltä pikselisine kuvineen.
Wood Finish & Assemblage olut on väriltään tumma meripihkan ruskeaa. Pullossa oli pohjalla hieno hippuista sakkaa pohjalla, jota päätyi lasiin kellumaan. Ei laskeutunut pohjalle pienen seisotuksenkaan aikana, joten siitä hieman miinusta.

Tuoksu mieto enkä saa tästäkään mitään irti. Vähän alkaa huolestuttamaan, että vaivaako minun nenääni joku. Limakalvot kyllä tuntuu hieman kuivilta... Ehkäpä häivähdys siirappia löytyy.

Maku on pehmeän maltainen, josta löytyy pähkinää, tammitynnyriä ja vaahtersiirappia. Jälkimaussa suuhun jää paahtuneen siirappinen aromi, muttei niin makea. Suutuntuma on pehmeän täyteläinen.

Kokonaisuuten oikein mielenkiintoinen ja maukas olut. Tähän on haettu jo näkemystä enemmän kuin suurimmassa osassa maistamiani japanilaisia oluita. Ei täydellinen, mutta oikein maukas ja kiinnostava.

Wood Finish & Assemblagen tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50  

Speksit:
Panimo: Umenishiki
Tyyli: Ale
Maa: Japani
Alkoholi: 6,5 %
Mistä: Alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani


Black Keys julkaisi tässä juuri uuden levynsä ja levyn eka hittisinkku on jäänyt kyllä tiukasti päähän soimaan narisevine kosketinsoundeineen. Koko levy pitäisi hommata kuunteluun, mutta tähän laitan live version David Lettermanin showsta. Video on muuten julkaistu 3 päivää näiden oluiden nauttimisen jälkeen. Live-versio siksi, että ne kertovat kuitenkin jotain bändistä ja sen meiningistä.


Muutamia reissuoluita on vielä kirjaamatta ja uudet herkutkin houkuttelisi jääkaapissa, mutta koetan ensin saada nämä kirjoittamattomat pois alta.

2 kommenttia:

  1. Tuohon oluen tuoksuun vaikuttaa paljon lasin muoto. Itsekään en saa paljoa irti peruslasista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tuolla reissussa ei paljon lasivaihtoehtoja ollut. Kotonakin niitä on vähän kitsaanlaisesti, mutta ois tarkoitus hommata lähiaikoina muutamia erityylisiä laseja kotiin.

      Poista