lauantai 7. lokakuuta 2017

Bikini Top – Fat Lizard Brewing Co.

Tällä kertaa arviossa espoolaisen Fat Lizardin Bikini Top. Tyylilajiltaan tämä liskomehu on American Wheat ja humalointi on hoidettu Chinookilla ja Citralla. Eli kuulostaa hyvältä ja raikkaalta. Ostin tämän torstaina olutkauppa Pienestä, kun piipahdin Helsingissä koulutuksessa. Tätä olivat kuulema edellisenä päivänä saaneet panimolta, joten oletan tuotteen olevan myös erittäin tuoretta.

Tämä on ensimmäinen arvioni Fat Lizardin tuotteista, vaikka useita olen jo ehtinyt maistella, mutta arvioita ei ole tullut kirjoitettu reissun päällä. Tämä on myös ensimmäinen kokemukseni aromitölkeistä, joten ajattelin poikkeuksellisesti juoda tämän suoraan tölkistä. Siksi arvioin ulkonäköä vain tölkin kannalta ja annan tasaisen kolmosen pisteiksi siitä osa-alueesta. Mutta sittenpä mennäänpä illan juoman pariin. 

Tölkki on tyylikäs ja kesäinen. Houkuttelevan näköinen ja Hawaiji assosiaatio fontista sekä palmuista kyllä muodostuu. Varmasti se on tarkoituskin. Mukavasti infoja, mistä plussaa. Ja tietty tuo sympaattinen logo. Jotenkin samaistun tuohon tyyväisen näköiseen ja keskivartalo pullukkaan liskoon.

Kylläpä tämän aromi aukon kautta saa hyvin tuoksuja esiin. Trooppisia hedelmiä ja hienoista pihkaisuutta. Mangoa, ananasta, greippiä ja passionhedelmää. Onpas huikeat tuoksut. Ja näin miedossa oluessa!

Maussa myös mukavasti hedelmää. Greippiä, mangoa ja limeä. Sitten esiin kampeaa hieman laimeahko maltainen vesi ja huuhtoo hedelmät mennessään. Aaltojen vetäytyessä pois limakalvoilla häilähtää pihka, kunnes jäljelle jää vain pieni limen jälkimaku. Mukavan alun jälkeen meno maku hyyty kyllä melkoisesti.

Suutuntuma on kevyt ja raikas. Oikein leppoisan kesäisen janojuoman tuntu.

Kokonaisuutena Bikini Top on raikas kesäjuoma, jonka maussa tapahtuu hieman vetinen lässähdys. Tämä johtunee vehnän ja reippaan aromihumaloinnin suhteesta, joka ei minusta ole ihan kohdillaan. Omaan makuuni tyssäys on vähän turhan raju ja tuntuukin kuin ois yht'äkkiä maltaiden huuhteluvettä suuhun kaadettu. Tämä assosiaatio hieman vaimenee tölkin tyhjentyessä, mutta silti siitä miinusta. Muuten paketti on ihan jees ja varmasti tarkoituksensa mukainen.


Tuomio:
Tuoksu: 8/10 
Ulkonäkö: 3/5 
Maku: 5/10 
Suutuntuma: 3/5 
Kokonaisvaikutelma: 11/20 
Yhteensä: 30/50  

Speksit:
Tyyli: American Wheat
Maa: Suomi
Katkerot: 17 IBU
Humalat: Chinook ja Citra
Alkoholi: 4,3 %
Muuta: Pakattu aromitölkkiin
Mistä: Pien, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti