sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Coedo Shiro - Coedo Brewery

Eilen illalla nautiskeltiin porukalla iltapalan ohessa pari olutta. Muutamat japanilaiset peruslagerit (Asahi Super "Dry", Kirin Ichiban ja Kirinrageebiiru eli Kirin Lager Beer) ja lisäksi Coedo Breweryn Shiro, joka osoittautui vehnäolueksi. Lagerit eivät kovastikkaan poikkea toisistaan, joten en nyt niihin keskittynyt. 

Japanilaista vehnää taasen.
Taitaa olla trendi täälläpäin.
Coedolla on omat pullot, joiden pinnassa on Coedo sanaa ympäripullon kaulaa. Etiketit ovat yksinkertaisia ja tausta värinä on kunkin oluen nimen mukainen värisävy. Olut on lasiin kaadettuna sameaa ja väriltään vaalean keltaista, joka taittaa hivenen vihreään päin. Pinnalle kertyy napakka valkoinen vaahto.

Tuoksu on mieto, mutta olen aistivani siinä jotain yrttiä. Ehkä korianteria tai basillikaa. Tai sitten vain kuvittelen... Miedossa maussa banaanisuutta, basillikaa ja vehnäleipää. Suutuntuma on kevyt ja aika kuiva.

Ei mitenkään säväyttävä vehnäolut, mutta ruokajuomaksi kävisi kuivuutensa ansiosta.

Lueskelin täällä todella japanilaista julkaisua eli Suomen Kauvalehden tuoreinta numeroa, missä oli juttua Neneh Cherryn uudesta levystä. Tämä 50-vuotias neitokainen on jäänyt itselleni ainakin mieleen hienosta hitistä 7 seconds, joka oli duetto Youssou N'Dourin kanssa. Toissa vuonna ilmestyi hieno jazzlevy The Cherry Thing, mikä oli yhteistyö The Thing jazztrion kanssa.

Tämä uusin levy Blank Project löytyi jo Spotifysta, joten sitähän tässä olen hieman luukutellut ja hyvältähän se kuulostaa. Pitkälti pelkistetty äänimaisema ja laulumelodiaa. Hieno meininki. Ja tähän levyn aloitus biisi Across The Water, joka on täysin laulumelodian ja rytmisoittimien varassa, mutta kantaa silti hienosti.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50  

Speksit:
Panimo: Coedo Brewery
Tyyli: Vehnäolut / Weizen
Maa: Japani
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Pieni alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti