sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Umenishiki Pilsner (うめにしピルスナー) - Umenishiki

Vielä riittää kirjaamattomia Japanin maisteluita. Tällä kertaa jatketaan Ehimeläisen Umeneshiki panimon kanssa ja tyylinä pilsner. Tämän maistelin Nipponia jälkeen samana iltana.

Kelpo Pilsner reippaalla
vaahtokukalla.
Olut on väriltää kullakeltaista, mutta huomattavasti vaaleampaa kuin Nipponia. Vahtokukka on napakan oloinen joka korostaa mukavasti oluen herkullista olemusta. Täällä on mukava, kun ilman kosteus on sadepäivänä niin korkealla, että pullot on saman tien pisaroiden peitossa, kun ne jääkaapista ottaa ulos. Houkutteleva ulos anti niin kuin parhaassakin olutmainoksessa.

Tuoksut on edelleen hukassa. Ei irtoa mitään. Maussa taasen tuntuu kivat käpyhumalat, joiden osuus ei ole kuitenkaan liiallisen voimakas. Maltaisuus ja sitruksinen raikkaus pääsee hyvin esiin.

Jälkimaussa suuhun jää hieman oreganon kaltainen jälkimaku. Suutuntuma on kuiva ja rapsakka.

Tässäpä kelpo paikallinen pilsneri Ehimen läänistä. Parempiakin on, mutta paras japanilainen pilsneri mitä olen tähän mennessä maistanut.

Tätä blogiin kasaillessa aurinkoisena toukokuun sunnuntaiaamuna pyöräyttelin mukavan letkeää kesämusaa taustalla. Bestie Boysilta löytyy erittäin hienoja ja leppoisia funk-jazz henkisiä instrumenttaalibiisejä useilta levyiltä ja niitä on koottu yhteen The In Sound From Way Out! -levylle. Tämä tarjoilee ihan erilaisen näkemyksen rapista tunnettun yhtyeen tuotantoon. Suosittelen tutustumaan. Tähän Son Of Neckbone, joka taitaakin löytyä vain tältä instrumenttaali levyltä. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 32/50  

Speksit:
Panimo: Umenishiki
Tyyli: Pilsner
Maa: Japani
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Alkoholikauppa, Kiya-cho, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti