maanantai 22. syyskuuta 2014

Audible Ale – Red Hook Brewery

Tässäpä panimo, joka on itselleni täysin uusi tuttavuus. Elokuun viimeisenä viikonloppuna olimme Tampereella katsomassa stand upin nousevia kykyjä ja samalla reissulla en voinut olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi vaan, pyrin löytämään uusia olusia maisteluun. Erityisesti hakusessa oli Pyynikin käsityöläispanimon Wanaka stout, jota yritin löytää mm. Sokos-Herkusta. Sieltä ei sitä löytynyt, mutta mm. tämmöinen Red Hookin Audible Ale lähti mukaan.


Olut on väriltään hunajankeltaista ja kirkasta. Vaahto kertyy pinnalle noin sentin kerros ja se laskeutuu nopeasti. Pieniä kuplia kipuaa tasaisen rauhallisesti kohti pintaa.

Tuoksussa mukavasti mallasta ja hedelmäistä makeutta. Jotain marjaisaa ja jotain, mikä on tuttua maissioluista.

Maku on kevyt ja jopa hieman laimean. Jotain hedelmäistä makeutta, vähän kuin mangoa. Toisaalta tulee mieleen Sol tai Miller, mutta on tämä kuitenkin maltaisempi. En ole muutamaan hetkeen maistanut näitä, joten voi olla, että olen tottunut vähän tuhdimpiin makuihin viimeaikoina.

Suutuntuma kevyt ja raikas. Maltillinen hiilihappoisuus tukee makeutta vähän kirpeämpään suuntaan. Väljähtyessään todennäköisesti laimeaa, makeaa litkua.

Kokonaisuuten tämä uusi Ameriikan tuttavuus jättää keskitasoisen tunnelman. Sinällään maukas juoma, joka ei saa kuitenkaan syttymään. Toki jos tätä tarjottaisiin perus Suomi-bulkin vaihtoehdoksi, niin tähän käteni tarttuisi mieluummin. Saunan päälle kelpo ketterä.

Panimo vaikuttaa kuitenkin kiinnostavalta, joten jos tilaisuus tulee maistaa jotain uutta, niin varmasti siihen tartun. Nettisivujen mukaan panimolla on mm. kurpitsaportteria (Pumpkin Porter). Olisipa mielenkiintoista maistaa sitä.

Musaakiksi laitetaan tunnelmia jenkkiläisen S. Careyn tuoreelta Range of Light albumilta. Tutustuin tähän artistiin itsekin vasta eilen ja tänään on kuunneltu lisää. Vähän samoissa utuisissa ja maalailevissa tunnelmissa liikutaan kuin islantilaisen Ólafur Arnaldsin levyillä. Ei ihan yhtä synkeää, mutta haikeeta. 


Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 32/50 

Speksit:
Panimo: Red Hook Brewery
Tyyli: American Pale Ale
Maa: Yhdysvallat
Katkerot: 22 IBU
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: S-Market Sokos-Herkku, Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti