tiistai 7. huhtikuuta 2015

Brewer's Special Belgian Wheat – Saimaan Juomatehdas

Saimaan Juomatehdas lanseerasi kesällä Brewer's Special tuotesarjan, jossa panimo tarjoilee muitakin oluttyylejä kuin perinteistä suomalaista lageria – tai tummaa lageria. Sarjassa on ilmestynyt jo Indian Pale Ale ja American Red Ale, joten uusin tulokas Belgian Wheat on sarjan kolmas olut. Kaikki oluet ovat myös suodattamattomia.

Brewer's Special Belgian Wheat on tölkkiä myöten
näyttävä ilmestys. 
Sarjan oluissa tölkkiin on painettu harrastajien – ja ehkä myös muidenkin – iloksi tärkeimmät tiedot käsillä olevasta oluesta, sen tarjoilulämpötilasta sekä ruokasuosituksista. Erittäin hieno uudistus, joka on otettu myös osaksi panimon nettisivuja.

Belgian Wheat on väriltään oljen keltaista ja hieman sameaa. Lasiin kaadettaessa pinnalle muodostuu noin kolmen sentin kerros valkoista kuohkeaa vaahtoa, joka on kuitenkin kohtuullisen lyhyt ikäistä.

Tuoksu on hieman tunkkainen, hiivainen ja mausteinen. Kevyttä sitruisuutta ja banaanisuutta myös aistittavissa.

Tölkkiin on painettu tiedot oluesta
sekä tarjoilulämpötila ja
ruokasuositukset. Harrastaja kiittää.
Maku on raikas hedelmäinen ja hienon mausteinen, jota pehmeä hiivaisuus sävyttää. Jälkimaussa pyörii banaanisuutta, appelsiinin kuorta sekä raikasta ja maltillista humalan katkeroa.

Suutuntuma on pehmeä ja kevyt, jota maltillinen ja pieni kuplainen hiilihappoisuus raikastaa. Jälkimaun puolella katkerot ryhdistää makumaailman kokoon.

Kerrassan mainio vehnäolut, jota tulee varmasti ostettua myös toistamiseen. Mielestäni Brewer's Special sarjan paras olut. Toivottavasti sarja saa lisää yhtä laadukkaita tuotteita. Odotan innolla. 

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Saimaan Juomatehdas
Tyyli: Belgian Wit
Maa: Suomi
Väri: 15 EBC
Katkerot: 15 EBU
Maltaat:  Pils, Wheat
Humalat:  Cascade ja Columbus
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: Korianteria ja Curaçao appelsiininkuorta.
Mistä: S-Market Ykkösrasti, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti