lauantai 16. toukokuuta 2015

Libertine Black Ale – BrewDog

Arviossa BrewDogin Libertine Black Ale, joka päässyt Alkon tilausvalikoimaan. Tosin ei ilmeisesti ihan tuoreinta tavaraa, koska parasta ennen päivä on jo syksyllä. Onneksi Kuopion Keskustassa Sokoksen Alko on alkanut ottamaan näitä tilaustuotteita hyllyyn, mikä on oikein hyvä asia näin harrastajan näkökulmasta.

Monenlaista olutta kuvassa.
Pääroolissa herkullisen näköinen 

Libertine Black Ale. Alla 
Krakatau's Passion IPA v1.1 
ja taempana Lazy Sunday Lager.
Libertine Black Ale on väriltään hyvin tumman ruskeaa, lähes mustaa ja muodostaa kaadettaessa pähkinän ruskeaa vaahtoa.

Tuoksumaailma tarjoilee paahteista mallasta, lakrtisisuutta, yrttisyyttä, vähän Sisu pastillia, lievästi alkoholia sekä hentoa kukkaisuutta. Aika hieno kokonaisuus, vaikkakin hiukan pistävä.

Maku on miellyttävän pehmeän lakritsinen, hiukan salmiakkinenkin. Mukavasti makeuttakin mukana. Paahteisuus maussa on muuten maltillinen. Ja jotain kukkaisuuttakin. Alkuun maku oli hiukan pistävä, mutta reilusti lämmettyään mielestäni paljon miellyttävämpi tasapainoisempi makumaailma. Jälkimakuun tulee miellyttävän tasapainoista katkeruutta, jossa on mukana eukalyptusmaisia piirteitä.  Erittäin hieno ja monipuolinen makumaailma.

Suutuntumaltaan Libertine Black Ale on alkuun lähes karamellinen – jopa hedelmä karkkinen, kunnes hetken päästä katkerot ottavat ohjat käsiin ja ohjaavat kokonaistunnelman yrttiseen katkeruuteen. Yllättävän hyvin Skotlannin pojat ja tytöt tämän homman osaavat. Ei voi kuin nostaa hattua.

Kokonaisuutena Sisu pastillimainen aromikas Black IPA, jossa mukavasti makeutta paahteisuutta pehmentämässä. Suosittelen antamaan tämän lämmetä reilusti ennen nauttimista. Itselleni ei iskenyt jääkaappikylmänä, mutta aukenee kivasti lämmettyään.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: BrewDog
Tyyli: Black IPA
Maa: Skotlanti
Väri: 182 EBC
Katkerot: 65 IBU (Alko: 50 EBU)
Kantavierre: OG 1.069 (Alko: 16,4°)
Maltaat:  Extra Pale, Cara, Crystal, Carafa
Humalat:  Simcoe
Alkoholi: 7,2 %
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti