torstai 8. lokakuuta 2015

Schönramer Weißbier – Private Landbrauerei Schönram

Eilen vaimo laittoi töihin viestiä, että UPS-lähettifirma oli yrittänyt tuoda 18 kg:n pakettia minulle. Arveli, että tilaamani oluttarvikkeet oli sieltä tulossa ja kertoi, että paketti tuleekin vasta huomenna, kun ei oltu päivällä kotona. Siinä vähän hätäännyin, kun olin tilannut Brewcatiltä nestehiivaa ja sehän tulee kylmäpakkauksessa, joka ei kestäisi kahden vuorokauden kuletusta.

Sitten tajusin, ettei se voi olla Brewcatin paketti, koska olin tilannut sen pakettiautomaattiin ja seuranta koodikin näytti sen olevan Postin Kuopion lajittelukeskuksessa. Soitin vielä varmuuden vuoksi UPS:lle. Rahtilähetys Saksasta ja särkyvää. 

Sitten ajattelin sen olevan Belgian Beer Factoryn tilauksemme (vaikka paketti tuli siis Saksasta!!! Hölömö minä!), jonka oletin kaverin tilanneen minun nimellä meidän osoitteeseemme, kun itse on usein viikot Helsingissä. Soitto kaverille paljasti, ettei asia ole näin.

Sitten alkoi ihmettely. Useamman kerran asiaa pohdin töissä, kunnes tuli ajatelleeksi erästä lupausta. Olen pariin otteeseen jelppaillut ystävien tiukkaa bilebändiä, Tiger Stripesiä. Muistin, että pojat olivat sanoneet ostavansa minulle joskus olutta. Voisiko tämä olla heiltä. 


Paketin saavuttua havaitsin paketin olevan saksalaisesta Bier und Bier nettikaupasta. Avattuani paketin sieltä paljastui 9 pulloa vehnäolutta ja 9 pulloa IPAa sekä lasinalusia ja mainosbrosyyrejä, muttei mitään tietoa tilaajasta. Epävarmuus jäi.

Sitten tänään käydessäni saunomassa bändimme rumpalin ja laulajan kanssa kysyin asiaa myös Tiger Stripesissä vaikuttavalta laulajaltamme, joka myönsi paketin olevan heiltä lahja minulle. Olivat päättäneet yllättää minut. Ja siinä onnistuivat. Oioioi... Kylläpä mieltä lämmitti. 

Piti siis kotiin tultua ottaa ensimmäinen pullo maisteluun, jotta sain lahjan laadun testattua.

Schönramer Weißbier on sameaa ja väriltään hieman oranssinruskeaa. Pinnalle muodostuu kaadettaessa kolmen sentin valkoinen vaahtokukka.

Tuoksu on melko mieto, mutta raikas ja hieman omenainen. Siitä löytyy myös banaania ja pehmeää hiivaisuutta.

Maku on erittäin pehmeä ja maltainen. Mausta löytyy myös samoja elementtejä kuin tuoksusta eli omenaa, banaania ja hiivaisuutta. Makuprofiili on melko lyhyt ja jälkimaussa mukaan tulee maltillisesti katkerohumalaa ja yrttejä, mitkä viipyilevät hieman pidempään suussa.

Suutuntuma on pehmeä ja melko täyteläinen. Piristystä ja raikkautta tuo kevyesti kieltä kipristelevät hiilihappokuplat.

Kokonaisuuten kelvollinen perusvehnä olut. Mukava juoda ja olisin ylpeä, jos samaan omilla tuotoksillani yltäisin. Kotipanimossa tehdyt kaksi vehnäolutta eivät  nimittäin ole olleet mitään huippuonnistuneita. 

Tätä on mukava nautiskella, kun ei halua liikaa hifistellä. Hyvä että on käyttöoluitakin kaapissa. Kiitos Jamo, Teemu, Kyde, Tommi ja Jallinen! Kiitos Tiger Stripes!

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Speksit:
Tyyli: Vehnäolut
Maa: Saksa
Väri: 16 EBC
Katkerot: 12 EBU
Kantavierre: 12,7°P
Maltaat:  Vehnä- ja ohramallas
Alkoholi: 5,6 %
Mistä: Tuli Tiger Stripesin tilaamana www.bierundbier.de nettikaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti